Jak asi dopadne jmenování šéfa BIS? V téhle bramboračce se už nikdo nevyzná

Andrej Babiš je opět ve svém živlu - z dění v Česku zase dělá mišmaš hodný Pejska a Kočičky. Tentokrát pro změnu hrotí jmenování ředitele Bezpečnosti Informační Služby. Tu už léta vede Michal Koudelka a Babiš i tvrdí, že nikoho jiného ve funkci nechce, s jeho jmenováním ale otálí a kličkuje před povinnostmi jak zajíc na sjezdu mysliveckých příznivů režné. Celá ta aféra by byla ohromně vtipná, kdyby to nevypadalo, že BISka skončí bez ředitele... Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

Babiš požádal Výbor pro bezpečnost o zasedání, kde by otázku staronového šéfa BISky pořešili. Jenže...chybělo mu asi pár papírů pro byrokraty, a tak to předseda výboru  Koten zatrhl. Babiš tvrdí, že zasedání měl zorganizovat Koten. Můžeme se dohadovat, kdo je z těch dvou ten osel, ale problém šéfa BISky nám to asi nevyřeší.

Možná se to ale podaří Hamáčkovi, se kterým se Babiš na toto téma chce radit už v pondělí. Hamáčkův názor byl totiž pro Babiše vždy evidentně moc důležitý. Jenže to vypadá, že pro Zemana aspoň trošku je, takže Babiš stáhl ocásek a bude teď tancovat, jak mu koalice píská.