.

. Zdroj: AOF s.r.o.

Před sjednáním půjčky si zkuste nabídky porovnat

Rozhodli jste se sjednat si půjčku, rádi byste ale nějakou výhodnou? Pokud jste na počítači a ve světě moderní techniky jako doma, žádný problém. Zvládnete to levou zadní během pár minut. Celý proces je rychlý a intuitivní. Jak na to?

Když se řekne půjčka

Půjčka je jeden ze základních finančních produktů, kdy banka půjčí klientovi peníze. Mohou ji poskytnout bankovní i nebankovní instituce, půjčky dělíme do několika skupin.

Setkat se můžete jak s podnikatelskými půjčkami, tak spotřebními úvěry, půjčkami bez registru, půjčkami bez ručitele, půjčkami na auto, půjčkou na rekonstrukci a bydlení, i s půjčkou na cokoli. Klidně si také můžete sloučit více půjček do jedné a splácet jednu, většinou nižší splátku. Budete tak mít lepší přehled o splácení.

Co je potřeba k žádosti o půjčku?

Při žádosti o půjčku je třeba doložit hned několik věcí.

  • Doklad totožnosti (občanský průkaz)
  • Potvrzení o výši příjmu (v případě zaměstnance postačí výplatní páska, u OSVČ je třeba daňové přiznání)

Na čem při výběru půjčky záleží?

Sjednat si půjčku je vždy závazek, je úplně jedno, zda si půjčíte 10 tisíc nebo půl milionu. Vždy se zavazujete, že budete řádně a včas půjčku splácet. Dobře si tedy rozmyslete, zda finance opravdu potřebujete. Na čem ještě při výběru půjčky záleží?

  • Na prvním místě by měla být důvěryhodnost společnosti, u které si chcete půjčit.
  • Jaký je úrok?
  • Zajímejte se i o RPSN. Díky tomu uvidíte celkové náklady a budete moci porovnat jednotlivé nabídky.

Víte, jaký je rozdíl mezi úrokem a RPSN (roční procentuální sazba nákladů)? Úrok je odměna za půjčení peněz, kterou klient zaplatí bance. Jeho výše se odvíjí od výše půjčky a také toho, zda je úroková sazba fixní. RPSN představuje procentuální vyjádření všech nákladů na úvěr za 1 rok, vyjadřuje skutečnou cenu úvěru.

Náš tip: Čím je RPSN nižší, tím je půjčka výhodnější.

.. | AOF s.r.o.

Sjednejte si tu nejvýhodnější půjčku online

Některé půjčky si můžete sjednat snadno a rychle online, z pohodlí domova, bez nutnosti návštěvy pobočky banky. Tak, jak to znáte třeba ze sjednávání pojištění na auto. Zároveň si můžete vybrat z nabídek jednotlivých institucí tu nejvýhodnější. Stačí si je porovnat v některém ze srovnávačů, třeba na Porovnej24.cz.

Stačí zadat cílovou částku, kterou si chcete půjčit a hned uvidíte nabídky jednotlivých institucí. Na vás pak je vybrat si tu nejlepší a rozhodnout se, jak dlouho ji budete splácet.

Nezapomeňte si také dobře nastavit datum splácení a výši splátek. Počítejte s tím, že splátka se dělí na úrok a úmor, kdy úmor znamená splácení dlužné částky, úrok pak odměna věřiteli za poskytnutí půjčky. V počáteční fázi tvoří úrok větší část splátky, ke konci je téměř nulový.