Hrad překročil rozpočet o třetinu. Na nejdražší LDN v republice a Vráťovi Mynářovi všichni přispějeme i příští rok

Charita je krásná věc a Češi nezřídka dokazujou, že mají dobro svých spolubčanů stále na mysli. Zvláště pak, když je řeč o těch méně šťastných jimž osud nepřál. Třeba mentálně retardovaným, invalidům nebo chudákům bez střechy nad hlavou. Vzorkem takové populace překvapivě nejsou obyvatelé LDN nebo jiných speciálních ústavů, ale lidé z naší patrně nejznámější stavby - Pražského Hradu. Každý rok jim jejich dobí poddaní platí desátek (vlastně spíš dvacátek) na živobytí. Chudáčkům. Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

I když jste za posledních několik pandemickcý hměsíců možná neměli pořádně co do huby, určitě jste podpořili hradní charitu. Pravdou je, že Hrad i všichni jeho zaměstnanci včetně prezidenta žijou jen z toho co jim naši spoluobčané pošlou, bohužel příspěvek není dobrovolný, a tak kvalitu jejich práce nijak neodráží. To by byla jiná písnička.

Každopádně ani tak jim ty penízky nestačej. Hrad opět překročil svůj roční rozpočet, tentokrát asi o třetinu. Prý za to může covid a kůrovec. J8 bych hlavního zlosyna viděl jinde, ale co už...