Otazníky kolem strany Roberta Šlachty. Pro koho bude na podzim sklízet hlasy?

Politici, třeste se! Robert Šlachta by už brzy mohl usednout mezi ty, kteří byli dříve v jeho hledáčku. Jeho Přísaha totiž už atakuje pětiprocentní hranici potřebnou pro zvolení do Sněmovny. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat na život a dílo ústředního muže této partaje, kolem nějž je stále spoustu otázek.

 

Robert Šlachta se zapsal do podvědomí Čechů jakožto ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, přitom nechybělo moc a Petr Nečas mohl být klidně ještě premiérem. Šlachta totiž původně zvažoval kariéru v zemědělství a dokonce po střední škole krátce jezdil s traktorem a kombajnem, než se nechal inspirovat svým bratrem, který sloužil u policie.

Pár let po nástupu ke sboru ho zaujala brněnská zásahovka, kde získal poměrně vzácné privilegium chodit neohlášen na návštěvy k významným mafiánům, vstupovat k nim rozkopnutými dveřmi a pak na nich během návštěvy klečet a kroutit jim ruce za zády. Ale Robert Šlachta chtěl víc. Chtěl být tím, kdo kukláče ze zásahovek ovládá… 

Více se dozvíte v dlouhém pátečním speciálu Událostí Luďka Staňka, který najdete ve videu v úvodu článku.