Moskevsko-vrbětická tajná mise byla odhalena

Kauza Vrbětice otřásla Českem před pár dny. Teď se celá věc vrátila jak bumerang a rozhoupala politickou scénu - tedy zejména křeslo pod Janem Hamáčkem, jehož tajná cesta do Moskvy mohla být pokusem o prodání informací k útoku ve Vrběticích výměnou za milion Sputniků. A tak se nás zvláštní reportér Tomáš Plhoň vydal na tiskovku podat pár nepříjemných otázek. Bohužel, nepříjemno bylo spíš jemu. Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

Ať už jel Hamáček do Ruska z jakéhokoliv důvodu, ten který uvádí zní krajně nepřesvědčivě a nedůvěryhodně. A celkově jako pořádná blbost. Hamáček jede do Moskvy, aby si nikdo nevšiml, že český velvyslanec z ní odjel. Ano, Rusko i všichni ti jejich agenti jsou do Jendy tak zakoukaní, že by si nevšimli, že jim zmizel velvyslanec, zrovna když jeho země přijela škemrat o Sputnik.

Tomu nevěříme ani mi, natož podezřívaví Rusové. A ani Tomáš Plhoň. A jak se na tiskovce ukázalo, právem! Bůhví jestli Hamáček nechtěl přivézt Sputnik, aby ho jeho ministerstvo nemohlo šňupat!