Zdroj: realme

Za rok z nuly do TOP 5. Smartphony realme sází na trendy pro mladé

Výrobce smartphonů a příslušenství realme je v Česku přesně rok a za tu dobu se mu podařilo poskočit do TOP 5 nejdodávanějších značek na trhu. Globálně je dokonce realme nejrychleji rostoucím producentem chytrých telefonů ze všech. Mladý tým kolem zakladatele Sky Li se však těmito výsledky rozhodně nehodlá nechat uspokojit a chce dál čeřit vody na více než šesti desítkách trhů, kam se mu zatím podařilo proniknout.

Žádná značka mobilních telefonů nedokázala v předchozích dvou letech vyrůst o více než 50 %. Tedy až na realme, které podle výzkumné společnosti Counterpoint Research prodalo loni 42 milionů telefonů a dosáhlo tak 65% růstu. Mladá značka tak na globálním trhu zaujala mezi zavedenými výrobci sedmé místo. Telefony realme má právě teď v ruce více než 50 milionů uživatelů v 61 zemích světa.

Špatně si ale realme nevede ani v České republice. Podle renomované společnosti Canalys se realme v posledním čtvrtletí loňského roku prodralo do TOP 5 nejdodávanějších značek na našem trhu. Přesně po roce oficiálního působení v Česku je realme na nejlepší cestě do úplné špičky – v prodejích i oblíbenosti.

Skok do budoucnosti

A hlavní ingredience úspěchu? Kromě toho, že značka dokázala pružně zareagovat na měnící se podmínky na trhu, umí hlavně dlouhodobě oslovovat cílovou skupinu. Od samého začátku se totiž realme profiluje jako „parťák“ pro mladou generaci, která si život bez mobilního zařízení nedokáže představit. Prim zde hrají styl, výkon a nejnovější technologie.

Značka realme se například stala jedním z nejhlasitějších popularizátorů sítí páté generace a představila třeba realme 7 5G, nejdostupnější telefon s podporou těchto sítí na našem trhu. Další model z řady realme 7i zase bodoval u milovníků mobilních her a mládeže konzumující tuny vizuálního obsahu díky výkonným procesorům a silné baterii, která zvládne přehrát až 12 filmů za sebou.

„Naším sloganem je ‚Dare to Leap‘. Proto se snažíme skokově posouvat hranice v designu a inovacích, což jsou věci, s nimiž se mladí lidé rádi ztotožňují. V nové situaci jsme také zákazníkům ihned nabídli prodloužené záruky, zkvalitnili online podporu a zkrátili dodací lhůty,“ komentuje úspěch své značky zakladatel a CEO Sky Li.

ASCENSION INTERNATIONAL TRADING CO., LIMITED

Převratné fotografické funkce

Podobným „skokem kupředu“ by měla být i série realme 8, kterou Sky Li a jeho tým představil na konci března. Do Česka dorazily telefony realme 8 a realme 8 Pro 8. dubna. Největším tahákem je fotoaparát s rozlišením 108 Mpx, telefon realme 8 Pro si pro uživatele přichystal i převratné fotografické funkce: jako první na světě umožní natáčet časosběrná videa noční oblohy (tzv. Starry mode) a také časosběr s režimem Tilt-shift. Díky této funkci, kterou jinak známe z profesionálních fotoaparátů za desítky tisíc korun, vypadají panoramatické snímky krajiny či měst jako zmenšeniny.

Panoramatické snímky měst vypadají jako zmenšeninyPanoramatické snímky měst vypadají jako zmenšeniny | Jan Žáček

Po roce, kdy se realme zabydlelo mezi nejoblíbenějšími značkami na trhu, se cíle Sky Li a jeho týmu nemenší. Globálně chce dál dotírat na největší zavedené značky, v Česku chce povýšit do TOP 3 a stát se lídrem v oblasti 5G. Kromě inovativních smartphonů chystá realme i novinky v oblasti chytrých hodinek, sluchátek či produktů pro inteligentní domácnost.