Zdroj: České lůžkoviny s.r.o.

Jak vybírat kvalitní povlečení?

Víte, kolik času strávíme v posteli? Osm hodin bychom měli denně prospat, což je třetina. A třetinu života tedy logicky strávíme v lůžkovinách. Proto by měly být kvalitní a pěkné. Jak vybírat optimální povlečení?

Rozhoduje vzhled i materiál

Na co se díváte, když si vybíráte povlečení do postele? Logicky rozhoduje vizuální stránka. Zohledňujete, jak se vám povlečení líbí, jak se vám barevně hodí do ložnice. Na druhém místě je i výběr materiálu. Musí vám být příjemný, měli byste se v něm cítit dobře, když v něm spíte a relaxujete. Materiál by měl být i praktický. Někomu nevadí žehlení, kdo chce ovšem usnadnit údržbu, může si zakoupit povlečení, které se nežehlí. Jaké máte možnosti? Dnes neexistují pouze bavlněné lůžkoviny. Jedná se ovšem o klasiku, která vypadá pěkně i ustlaná. Materiál je příjemný, nepotíte se v něm, ani vám není zima. Pak tu máme krep. Praktické povlečení se nemusí žehlit a přitom má obdobné vlastnosti jako bavlna. Příjemně chladivé vlastnosti má satén, jeho lesk mu dává punc luxusu.

V zimě oceníte hřejivost a měkkost mikroplyše, povlečení je oblíbené hlavně v podobě dětských produktů. Velkou variabilitu máte i v oblasti různých rozměrů. Lze si zakoupit solitérní kousky, to znamená, že povlečení můžete mít nejen v jednotných barvách, ale lze si pořídit polštář a peřinu rozdílných barev. A motivů je bezpočet. Na výběr máte edice námětů s oblíbenými osobnostmi, návrhy slavných designérů a mnoho dalších variací.

České lůžkoviny mají široký výběr povlečeníČeské lůžkoviny mají široký výběr povlečení | České lůžkoviny s.r.o.

Spánkové rituály

Spánek je aktivita, kterou si každý užívá jinak. Někomu stačí, když ulehne do postele, a prostě usne. U jiného je pobyt v posteli relaxační moment, má své rituály, jako jsou například vonné svíčky, čtení před spaním, příjemná hudba nebo se zde odehrávají intimní chvilky. Proto si tento prostor náležitě hýčkejte. Možná si v tomto místě dopřáváte i aktivity, které se nedoporučují. Jde o sledování televize, jídlo v posteli a podobně. Záleží ale jen na vás, co je relax pro vás.

Jak vybrat ty pravé peřiny a polštáře?

Peřina je pro mnohé základ, protože je důležité být přikrytý. I když je léto. Jen nepotřebujete mít naducanou péřovou peřinu. Proto si dopřejte komfort v podobě přikrývky. Jak jsme zmínili, dezén polštáře a peřiny můžete kombinovat, a protože peřina je větší, začněte s výběrem povlaku právě na ni. Nemusíte si kupovat celé sady, vyhledejte eshop, kde seženete tyto kousky samostatně, a můžete vesele kombinovat dle fantazie. Naším tipem jsou přikrývky různých designů, které doplňují jednobarevné polštáře. Stejně tak jsou velmi oblíbené oboustranné typy lůžkovin, kdy z jedné strany máte určitý vizuál a ze strany druhé zase jiný, takže si můžete vybírat, jak ozdobíte vaši postel. Lze kombinovat jednotlivé vizuály dle nálady.

Zaměřte se na výplň polštářů a přikrývek

Na výběr máte z mnoha materiálů, které vám budou příjemné a budou vyhovovat i vašemu zdravotnímu stavu. Nepodceňte ovšem ani výplň polštářů a přikrývek. Duté vlákno, přírodní husí peří nebo různé směsi, které vyhovují nejen alergikům. Z příměsí jsou populární aloe vera či carbonová vlákna. Také se vám nabízí originální kousky v podobě anatomických nebo antistresových polštářů. Povlečení můžete mít roztříděné i dle sezóny. Chladivý satén na léto, plyš na zimu. Podstatný je samozřejmě vždy barevný design, který ladí s koloritem vaší ložnice. Zkuste se podívat například na Ceskeluzkoviny.cz, kde najdete mnoho variací povlečení, dokonce i trendovou novinku NANOpovlečení. Vybere si každý, protože nabídka je pestrá. Báječně tak skloubíte funkčnost a vizuální stránku vámi vybraných lůžkovin. A to se týká nejen povlaků, ale i výplní, které budou vyhovovat na míru vašim představám.