Bod zlomu přijde! Jenže Česko ho za poslední rok zažilo tolikrát, že je celé rozlámané

Česko už po několikáté v řadě zažívá unikátní úkaz - tzv. bod zlomu! Zatímco v jiných zemích se to lidem poštěstí jednou, možná dvakrát za koronavirovou epidemii, u nás je tento pojem téměř na týdenním pořádku. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, co vlastně ten bod zlomu doopravdy znamená.

V Čechách bylo v posledních letech tolik bodů zlomu, kolik byste jich našli na rengenovém snímku trpaslíka, hozeného do lisu na ovoce a obzvlášť rád má tento pojem ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek. Ten nám ho v podstatě slibuje už od loňského října a on furt ne a ne přijít. Podle poslední prognózy by měl nastat v půlce dubna, ale my už víme, co tím chce doopravdy říct. Bod zlomu je prostě kódové označení, kterým si politici říkají…Je to úplně v p*deli, absolutně netušíme, co se děje a co bude.

A jestli amatérismu naší vlády ještě nevěříte, stačí se podívat na situaci kolem roušek při sportování. Podle ministerstva zdravotnictví musíte mít roušku, i když si jdete zaběhat nebo se chcete projet na kole v zastavěném území. Jenže proti tomu se postavil poslanec ANO Nacher a nakonec i premiér Babiš. A jak to nakonec dopadlo?

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.