Video placeholde

REFLEXESO: Nová stolní hra Reflexu. Nebuďte jako premiér a dejte dohromady větu, která dává smysl!

Časopis Reflex přináší v aktuálním švejkovském vydání jako dárek zábavnou hru do lockdownu – REFLEXESO, které by nemělo chybět v žádné rodině. Naše Reflexeso působí jako obyčejné pexeso, ale dvojice byste v něm hledali marně. Hra obsahuje 48 unikátních kartiček s kolážemi TMBK a vyhrává ten, kdo sesbírá nejvíce karet. Vymyslete větu nebo příběh, zkrátka improvizujte. A to všechno v časovém limitu. Fantazii se meze nekladou! Protihráči poté rozsoudí, zda-li získáte bod. Nový Reflex najdete na stáncích nebo objednávejte na přes iKiosek.

POKYNY A PRAVIDLA HRY:

Hra obsahuje čtyřicet osm unikátních kartiček, které je potřeba vystřihnout a nezapojit do toho ubrus. Počet hráčů 2–6.

∙         Před začátkem hry se všechny kartičky vyskládají jako u klasického pexesa obrázkem dospod. Pokud si nejste jisti, jak se to dělá, nejste dobrý rodič a raději se přeptejte svých dětí.

∙         Před zahájením hry najděte buďto v mobilu, anebo někde v šupleti po dědovi, který sportoval, stopky, případně přesýpací hodiny a nastavte je na jednu minutu (ideálně).

∙         První hráč, který jde do akce, si zvolí jednu kartičku, kterou otočí tak, aby na ni všichni viděli. V Reflexesu se jí říká „domácí“ karta.

∙         V tu chvíli mu protihráči spustí čas a náš první hráč otočí libovolnou kartičku a porovná ji s „domácí“ kartou. Pozor! Nikdy nebudou stejné, protože naše pexeso je zvláštní tím, že jsou v něm všechny karty odlišné. Tudíž nehledají se dvojice, otočenou a „domácí“ kartu je potřeba za pomoci fantazie a životní zkušenosti propojit slovní asociací, formálně pak větou o podmětu a přísudku.

∙         Pokud prvnímu hráči větné spojení oponenti uznají, hráč může pokračovat ve hře. Otáčí další karty a propojuje je s „domácí“ kartou, dokud nevyprší časový limit. Důležitý je počet kartiček, které za jednu minutu dokázal obhájit.

∙         Pokud protihráči asociaci neakceptují, aktivní hráč je povinen najít jiné spojení, které mu bude uznáno. Jakmile hráči vyprší čas, otočí původně „domácí“ kartičku zpět obrázkem dolu a „domácí“ kartu si vybírá další hráč v pořadí.  

∙         Hra plyne do doby, než se vysbírají všechny kartičky.

VARIANTA PRO ODVÁŽLIVCE A KREATIVCE:

Pokud vám oponenti větné spojení uznají, pokračujte ve hře. Otáčíte další karty, ale navazujete asociací na předchozí otočenou kartu. Postupně tak vytváříte příběh ze všech vámi otočených karet během daného limitu.

VARIANTA PRO KONZERVATIVCE:

Pokud chcete hrát hru jako klasické pexeso, kupte si Reflex ještě jednou.

Hodně štěstí a chovejte se slušně.