Rozum vítězí hned dvakrát! Slavné potravinové kvóty vzaly za své, stejně jako drastické tresty za krádeže

Rozum pro jednou konečně zvítězil v české krajině a radovat se můžou nejen supermarkety, ale i drobní zloději, kteří do nich chodí! Obě tyto strany bitevní fronty se totiž patrně vyhnou důsledkům bizarních zákonů. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, co je v naší kotlině nového.

Sbohem a šáteček! Po několika měsících vytvrvalého boje plného intrik a zvratů to vypadá, že potravinové kvóty skončí na smetišti dějin. Zákon, který v lednu prošel sněmovnou měl nakazovat větším supermarketům mít 55 % potravinového sortimentu českého původu, jenže senát tenhle jeden z nejdebilnějších legislativních návrhů vrátil zpět do sněmovny, kde mezitím většina jejich podporovatelů skočila přes palubu. Okamurovi borci a komunisté tak teď nejspíš zapláčou, protože s vládní podporou to nevypadá moc růžově...

A na frak dostala i další absurdita. Nejvyšší soud se zastal hříšníků, kteří za trestné činy během nouzového stavu vyfasovali podstatně přísnější trest než za normální situace. Do jisté míry sice drastická opatření dávají smysl, ale jít sedět na dva roky za tři štangle Vysočiny a dva Sklepmistry je skutečně úlet, nouzový stav nebo ne. 

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.