Rok s covidem a světlé chvilky zdravého rozumu Andreje Babiše

Šili jsme roušky, byli best in covid, v obchodech nebyl toaleťák a rýže, Prymula byl ještě kabrňák a Vojtěch slušňák, co neříkal jména. Jó, to byly zlatý časy v Česku před rokem! Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, jak to všechno začalo.

Přesně před rokem touhle dobou u nás byli zachyceni první nakažení novým typem koronaviru. Covid-19 si přivezli z jarního výletu do severní Itálie, kde se, jak se později ukázalo, na čerstvém horském vzduchu promořila půlka Evropy. Obavy o možném infikování z balíčků z Číny se naštěstí ukázaly jako liché, protože přepravu Českou poštou prostě skutečně nepřežije vůbec nic.

Zatímco dnes nás jednadvacet tisíc mrtvých nechává úplně ledově klidnými, tehdy nás vyplašilo i pár nakažených a spousta našich spoluobčanů vzala útokem regály obchodů, jako kdyby se na nás hnaly hordy hladových zombies… které se vrhají na špagety a guláš. No a v půlce března u nás byl poprvé v souvislosti s pandemií vyhlášen Nouzový stav a pak už je to šlo jenom z kopce...

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.