Nová česká solidarita. Pojďme balit jointy pro nemocné!

Zatímco v civilizovanějších zemí je marihuana volně dostupná i pro rekreační účely, u nás mají problém se k ní dostat i nemocní lidé, kterým by reálně pomohla s kvalitou života. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, kde to zase vázne.

Léčebné konopí je u nás legální už šest let, jenže ne ve všech formách. A politici jaksi nedomysleli, že pán s parkinsonem a třesem v rukou bude mít asi poměrně velký problém si jointa umotat. Nemocní jsou tak odkázání na pomoc svých bližných, který pro ně musí připravit třeba i 180 cigaret měsíčně. A po takovém výkonu pak logicky budou těžko šít ještě roušky, na které náš stát taky pozapomněl...

Přitom by jen stačilo novelizovat zákon o návykových látkách a učinit dostupným například konopný výtažek. A když už v tom budou, tak by mohli konečně odložit předsudky a legalizovat konopí i pro rekreační účely, protože pak by ty šílené vládní tiskovky konečně měly trochu grády a bez trávy se tu nejspíš brzo všichni z toho chaosu uchlastáme.

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.