Video placeholde
Potyčka ve Sněmovně
Potyčka ve Sněmovně
Potyčka ve Sněmovně
Poslanec se pustil do premiéra, pak nastala mela.
Poslanec se pustil do premiéra, pak nastala mela.
24
Fotogalerie

Nejlepší rvačky světových politiků: Mokrá bitka na Tchaj-wanu, turecké kopačky i hromadná ukrajinská řež

České politické prostředí je na pěstní souboje, pošťuchování a rvačky poměrně skoupé. Všichni si jistě pamatujeme facku Miroslava Macka Davidu Rathovi, Kalouskovy „výchovné“ políčky před Poslaneckou sněmovnou nebo boxerský souboj ve volebním štábu Miloše Zemana, kdy příznivci prezidenta napadli novináře. I když to, co si ve čtvrtek večer ve Sněmovně dovolil poslanec Lubomír Volný, nemá v Česku obdoby, ve srovnání se světem je to málo. Podívejte se na video v úvodu článku, které obsahuje sestřih nejlepších rvaček světových politiků.

Vystoupení nezařazeného poslance Lubomíra Volného vyústilo při dnešním jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu ve fyzickou potyčku s dalšími poslanci. Nastala potom, co předsedající Tomáš Hanzel (ČSSD) vypnul Volnému mikrofon. Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) pak Volného vykázal do konce jednacího dne ze sálu. Uvedl, že bude následovat disciplinární řízení u mandátového a imunitního výboru. Volný a jeho kolega Marian Bojko odmítli ve Sněmovně nosit roušku. Jejich možným porušením hygienických opatření se zabývá policie. Po vyhodnocení věc předá do správního řízení.

I když jsme tak díky nevychovanosti bývalého poslance SPD Volného byli svědky bezprecedentních záběrů z Poslanecké sněmovny, ve srovnání se světem to ještě nic nebylo. Známá věc je, že pro ránu nechodí politici daleko na Ukrajině, v Rusku nebo na Balkáně. Politiky z těchto zemí tak vcelku logicky najdete i v sestřihu ve videu výše. Objeví se tam ale i některé překvapivé státy. Hromadnou rvačku politiků má na svém kontě třeba Nepál, Jižní Korea či Japonsko. V plejádě potyček tak nechybí házení balónků s vodou na Tchaj-wanu, zuřivé kopání tureckých zákonodárců či hromadný pěstní souboj v ukrajinském parlamentu.