Konzole PlayStation 5 se zalíbí i náročným hráčům.

Konzole PlayStation 5 se zalíbí i náročným hráčům. Zdroj: Sony

Devil May Cry 5: Special Edition pro PlayStation 5
Devil May Cry 5: Special Edition pro PlayStation 5
Devil May Cry 5: Special Edition pro PlayStation 5
Devil May Cry 5: Special Edition pro PlayStation 5
Devil May Cry 5: Special Edition pro PlayStation 5
13
Fotogalerie

Překvapení pro předobjednatele Playstationu. Místo konzole dostali kočičí žrádlo nebo zrní

Od chvíle, kdy společnost Sony oznámila datum vydání nové generace konzolí, na Playstation 5 netrpělivě čekají miliony fanoušků a herních nadšenců z celého světa. Řadu z nich ovšem čekalo překvapení. Místo kýženého produktu totiž v balíčku od Amazonu nalezli například kočičí žrádlo, zrní nebo horkovzdušnou fritézu. Společnost se omluvila a hodlá situaci napravit. 

Oficiální datum vydání Playstationu 5 pro Velkou Británii padlo na čtvrtek 19. listopadu. Ještě ten den však na adresu společnosti Amazon směřovalo množství stížností a žádostí o vysvětlení. Překvapení předobjednatelé totiž po rozbalení zásilky od jindy velice spolehlivého gigantu nenašli novou konzoli.

Twitterem následně začaly kolovat příspěvky nespokojených zákazníků, kteří se dočkali pouze různých bizarních náhrad. Jako jeden z prvních svůj nález na sociálních sítích sdílel herní vývojář ze studia Space Ape Games. Ve svém balíku našel pouze papír a pět kilogramů bulguru v pytli. „Někdo mou objednávku nahradil rýží! Kéž bych si dělal legraci!“ uvedl ve svém tweetu.

Podobných případů se v následujících hodinách a dnech vyrojila celá řada. Mezi nejpodivnější nalezené předměty patří třeba kočičí žrádlo nebo elektrický gril. Kauza se dotkla i veřejně známých osobností. Například novinářka z televize MTV Bex April May obdržela horkovzdušnou fritézu. Někteří jedinci navíc údajně nedostali vůbec nic, přestože jejich zásilka byla označena jako doručená.

Jestli se jedná o pouhá nedorozumění nebo trestnou činnost, zatím není jasné. „Jde nám o to, udržet zákazníky spokojené. Podobné případy zaznamenáváme u řady těchto objednávek,“ řekl podle magazínu Forbes mluvčí Amazonu. „Je nám to opravdu líto a vyšetřujeme, co se ve skutečnosti stalo. Kontaktujeme každého, kdo nás o svém problému informoval, abychom to dali do pořádku,“ dodal.

Nedostatek Playstationů

Sony většinu Playstationů 5 prodala v rámci předobjednávek už v září, z toho důvodu je nesmírně obtížné konzoli sehnat. Situace tak nahrává lidem, kteří produkt přeprodávají a nastavují si vlastní ceny. V Česku se vyšplhala až k hranici 30 tisíc korun, tedy dvoj až trojnásobek původní hodnoty.

Extrémní ukázkou v tomhle směru představuje britský přeprodejce, který měl vykoupit okolo 3,5 tisíce Playstationů. „Celkem jsme se dostali k 2472 konzolím,“ komentoval pro Business Insider manažer skupiny CrepChiefNotify. K číslu pak připočetl ještě další bezmála tisícovku ze zářijových předobjednávek.