.

. Zdroj: Shutterstock

Peníze rychle? 5 důvodů, proč se nebát nebankovních půjček

Potřebujete peníze a banka k vám není vstřícná? Uvažujete o nebankovním segmentu, ale nemáte s ním žádné zkušenosti? Váháte a jste nejistí? Pak možná právě uvedené výhody vás přesvědčí o tom, že se není skutečně čeho bát.

1. Na pobočky předem zapomeňte. Využijte půjčky online

Jednou z nesporných výhod nebankovních půjček je fakt, že vám společnost půjčí, aniž byste museli docházet na pobočku. Doba si žádá své, takže i v této oblasti převládají elektronické cesty. O nebankovní úvěr lze požádat prostřednictvím online formuláře. To je proces zabírající jen několik minut času. Touto cestou poskytovateli úvěru navíc předložíte i dokumenty, které si případně vyžádá.

Některé společnosti jdou ještě dál a nabízí svým klientům žádost o půjčku prostřednictvím SMS zprávy nebo z aplikace chytrého telefonu. Obvykle se to týká stálých klientů.

2. Rychlost a minimální administrativa

Mezi další výhody nebankovních půjček patří určitě rychlost vyřízení online žádosti. Díky malým nárokům na administrativní zátěž klienta dochází k tomu, že o výsledku schvalovacího procesu budete informováni během hodin, nejpozději do následujícího pracovního dne. To se hodí v případě, kdy potřebujete peníze opravdu rychle.

Celkovou rychlost zároveň podpoří i způsob výplaty převodem na bankovní účet klienta.

3. Za první půjčku nic naplatíte

Řada poskytovatelů si uvědomuje, že někteří lidé mohou být k nebankovním společnostem nedůvěřiví, i když k tomu není důvodu. A proto mnozí z nich nabízí první půjčku zdarma. Úvěr v řádu několika tisíc korun se splatností do jednoho měsíce, popřípadě na kratší dobu. Díky této půjčce si ověříte, jak vše funguje a nezaplatíte za to korunu navíc.

4. Předčasné splacení a další benefity

S nebankovní půjčkou se pojí i řada přidružených služeb, které lze využít k prospěchu svému. Obvykle jsou to mimořádné splátky nebo předčasné splacení bez jediného poplatku. Někdy dokonce získáte i možnost odložit si jednu či více splátek. A to za předpokladu, že své úvěrové závazky doposud hradíte vzorně. Pro větší jistotu některých klientů se dokonce nabízí pojištění proti neschopnosti splácet pokrývající klasické životní situace.

5. Velká možnost volby

Poslední uvedenou výhodu ocení bezpochyby každý, kdo uvažuje o nebankovní půjčce. A to je pestrý výběr mezi spoustou poskytovatelů, kteří mají licenci od České národní banky a patří tedy k těm vzorným a prověřeným. V tomto směru vám bude nápomocno i přehledné a rychlé srovnání. To lze využít na internetu. Spoustu nebankovních půjček porovnáte například s pomocí portálu www.okfin.cz, kde rovnou provedete online žádost o peníze.