Okapy prozradí, jak bezpečné je okolí domu

Okapy prozradí, jak bezpečné je okolí domu Zdroj: Mall.tv

Analýza bezpečnosti prostředí: Bydlení na dobré adrese prozradí okapy

Tvrzení, že podle okapů je možné poznat, jestli se dům nachází tzv. na dobré adrese, připomíná studie nejmenovaných akademiků, jejichž převratné objevy plní rubriky se zajímavostmi. Britští vědci už tak například odhalili, že hranolky lze jíst pouze osmi způsoby, francouzští, že šťastní koně frkají, a těm australským se podařilo zjistit, že lidé starší 40 let by měli pracovat jen tři dny v týdnu. Odhalení, že okapní žlaby, nebo přesněji jejich svody mají co dočinění s bezpečnostní lokality, ale není žádnou senzací.

K analýze bezpečnosti prostředí stačí zasvěceným jeden pohled a mají jasno. Lokality, ve kterých se obyvatelé nemusí bát o své cennosti, úzkostlivě instalovat alarmy nebo se po setmění třást strachy až do úlevného vydechnutí za vchodovými dveřmi, se poznají podle okapů. Rozhodujícím přitom překvapivě není jen materiál, ze kterého jsou jejich svody vyrobeny, ale i výška, do níž sahá.

Celý díl pořadu Gebrian: Plus/Minus:


Na co se při jejich posuzování zaměřit i co dalšího může fasáda o domu prozradit, poukazuje v novém díle pořadu Gebrian: Plus/Minus architekt Adam Gebrian. Sledujte, nikdy nevíte, kdy vám takový rychlý monitoring okolí přijde vhod.