Stavebnice BYGGLEK za kterou stojí společnosti Lego a Ikea

Stavebnice BYGGLEK za kterou stojí společnosti Lego a Ikea Zdroj: Ikea

Stavebnice BYGGLEK za kterou stojí společnosti Lego a Ikea
Stavebnice BYGGLEK za kterou stojí společnosti Lego a Ikea
Stavebnice BYGGLEK za kterou stojí společnosti Lego a Ikea
Stavebnice BYGGLEK za kterou stojí společnosti Lego a Ikea
4
Fotogalerie

Zatímco rodiče montují skříň, děti si složí stavebnici. Ikea a Lego představily společný projekt BYGGLEK

IKEA a LEGO sdílejí přesvědčení, že hraní je důležitou součástí života. Proto spojily síly a vytvořily kolekci BYGGLEK, která obsahuje sérii úložných krabic s typickými výstupky LEGO a speciální sadu kostiček. Jejím cílem je podporovat hraní a vnést více zábavy i do úklidu hraček v domácnosti. BYGGLEK pomáhá dospělým vytvořit pořádek v prostředí, kde si děti hrají, a dětem přitom dovolit, aby se do hraní mohly bezstarostně ponořit. Kolekce BYGGLEK se bude prodávat v obchodních domech IKEA od 1. října 2020 za ceny od 299 Kč.

Hraní představuje nejvíce intuitivní a nejsilnější způsob, jak se děti mohou učit a rozvíjet. „V IKEA odjakživa věříme, že hraní má velkou moc. Hraní nám umožňuje objevovat, experimentovat, snít a zkoumat. Kolekce BYGGLEK navíc hezky ladí s dalšími výrobky IKEA, a tak vám umožní, aby se tvořivost vašich dětí stala pěknou a originální dekorací u vás doma,“ říká Andreas Fredriksson, designér IKEA of Sweden.

Děti a dospělí mají někdy na hraní rozdílné názory. Zatímco dospělí často mají potřebu všechno organizovat a uspořádávat, děti vidí ve zdánlivém nepořádku podnětné a kreativní prostředí, ve kterém si chtějí hrát, odpočívat, a pak si hrát zase dál. Podle studie LEGO Play Well z roku 2020 každému druhému rodiči vadí, že dítě při hraní dělá nepořádek, a cítí nutkání kolem dětí uklízet, i když si ještě hrají. Devět z deseti dětí potvrzuje, že jim rodiče říkají, aby si uklidily, i když si stále ještě hrají.

Kolekce BYGGLEK pomáhá přemostit propast mezi těmito dvěma názory. Přináší úložné řešení, které zároveň nabízí zábavný zážitek z hraní. Krabice BYGGLEK mají na víku i po stranách výstupky LEGO. Děti tak mohou krabice využívat jako součást svých staveb. Do krabic mohou ukládat své příběhy a na víka hrdě vystavovat své výtvory z kostek.

„BYGGLEK je mnohem víc než jen krabice. Je to úložný prostor a hračka v jednom. BYGGLEK rodinám nabízí výrobky, které jim pomohou vytvořit víc místa na hraní v každodenním životě – podporuje kreativitu a umožňuje rodičům a dětem užít si spolu víc zábavy. Dává možnost hrát si, vystavovat úžasné výtvory, vrátit se k hraní, přestavovat, vylepšovat nebo začít úplně znovu. BYGGLEK přináší nekonečně mnoho možností,“ říká Rasmus Buch Løgstrup, designér v LEGO Group.

Kolekce BYGGLEK se skládá ze 4 různých výrobků – z jedné sady 3 malých krabic, dvou sad větších krabic a jedné sady kostiček LEGO, která nastartuje skvělý zážitek ze hry. BYGGLEK se dá používat se všemi existujícími i budoucími dílky LEGO, protože výstupky na víku a okrajích krabice jsou součástí konceptu LEGO System in play.