nahoru

Démonizace lepku: Jaký vliv má reálně lepek či gluten na lidský organismus? Skutečně ho tolik lidí nesnese?

red 19. srpna 2020 • 15:50
Potraviny z obilovin zpravidla obsahují lepek
Potraviny z obilovin zpravidla obsahují lepek
• foto: 
Profimedia.cz

Mnoho dietologických publikací vám dnes doporučí vyloučit ze svého jídelníčku lepek. Kniha Novaka Djokoviče vám například slíbí fyzickou a psychickou dokonalost již po 14ti dnech. Lze si naservírovat fyzickou a psychickou dokonalost během 14 dnů na bezlepkové dietě? Po dvou týdnech opravdu vítězství nedosáhnete. A proč se vůbec zbavovat něčeho, co vám chutná? Co všechno se totiž může jevit jako intolerance lepku? Dozvíte se ve videu níže.

Pořad Rozum v troubě je vážné i nevážné povídání o zaručených receptech, potravinách či produktech zdravé výživy, o nichž jejich autoři, výrobci a prodejci tvrdí, že díky nim budeme zdravější, šťastnější a plní energie.

Celý díl pořadu Rozum v troubě můžete zhlédnout zde:

 

Pořadem Rozum v troubě provází zvídavý šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk a výživový specialista Petr Havlíček, kteří se snaží uvádět mnohdy rozporuplná tvrzení na pravou míru. Zřejmě totiž není vědního oboru, ve kterém by byl větší chaos, než je zdravá výživa.

red




Diskuse ke článku