Video placeholde
Záběry ze hry Mafia: Definitive edition
Záběry ze hry Mafia: Definitive edition
Záběry ze hry Mafia: Definitive edition
Záběry ze hry Mafia: Definitive edition
Záběry ze hry Mafia: Definitive edition
6
Fotogalerie

Krásnější, než se čekalo. Remake hry Mafia vypadá parádně a další čeští dabéři jsou potvrzeni

Studio Hangár 13, které stojí za remakem slavné české hry Mafia z roku 2002, ukázalo konečně první záběry ze samotného hraní. A výsledek fanouškům i lidem na sociálních sítích vyrazil dech. Hra totiž vypadá opravdu dobře. Počáteční obavy se začínají rozplývat, a všichni tak netrpělivě vyhlížejí datum 25. září, kdy hra vychází na všechny hlavní herní platformy. Podívejte se na ukázku s českými titulky ve videu v úvodu článku.

Autoři remaku nás nešetří a servírují nám rovnou porci 12 minut gameplaye z mise Výlet na venkov. Tomu předchází ještě několik ukázek ze záběrů, které jsme dosud neviděli. To celé opatřené komentářem šéfa studia Hangar 13 Hadena Blackmana. Známá mise z původní hry se zvrtne i v případě remaku a Poulie s Tommym se musí k Samovi prostřílet pořádným zástupem nepřátel. Z ukázky je patrné, že střelecký model byl předělán po vzoru třetího dílu na tzv. cover shooter. Novinkou je pak masivní poškození, které střelba způsobí vašemu okolí.

Grafika je skvělá a světla a stíny zrovna v této misi skvěle dokreslují ponurou atmosféru. V dodatečných záběrech vidíme konečně v pohybu novou podobu Sama, Dona Salieriho, mechanika Ralfa i účetního Franka. Všichni se povedli náramně, jediný, kdo budí rozpaky, je Paulie. Čeští fanoušci si ale stejně udělají celkový obrázek až v momentě, kdy hrdinové promluví starými známými hlasy. Už dříve bylo totiž potvrzeno, že se jako Tommy vrátí Marek Vašut a Petr Rychlý opět namluví Paulieho.

Výbornou zprávou pak je, že se do svých původních rolí vrátí i Luděk Čtvrtlík (Sam), Alexej Pyško (Detektiv Norman) i Dalimil Klapka (účetní Frank). Zesnulého Antonína Molčíka nahradí v roli Dona Salieriho Marcel Vašinka. Dalšími nováčky jsou Lucie Pernetová coby Sára (původně Linda Rybová) a Ludvík Král jako konkurenční boss Morello (původně Milan Bouška).

Hra Mafia Definitive Edition vychází na PC, Xbox One a PS4 25. září. Co říkáte záběrům z hraní? Těšíte se? Dejte nám vědět do komentářů!