Zdroj: Golar

4
Fotogalerie

Šejkry utichly a led se ve sklenicích neblyští. Hosté z barů dočista zmizeli…

Nemusí tomu tak být ze sta procent! Některé bary i v době epidemie stále fungují. Příkladem jsou dva pražské podniky – „La Casa de la Havana vieja, Opatovická 28“ a „the Banker´s Bar, Haštalská 16“.

Vzhledem k nařízení vlády samozřejmě nefungují plnohodnotně. Zeptali jsme se tamních barmanů na jejich aktuálně možné aktivity.

Výdejní okénka

V obou barech shodně otevřeli výdejní okénka, kde si hosté mohou vybrat ze široké nabídky lahvovaných koktejlů, ať už těch klasických, jako je třeba Negroni a Daiquirí, nebo jejich Signature cocktails z aktuálních menu. Zakoupit si můžete 2 různé velikosti těchto drinků (0,2l a 0,7l) za dosti zvýhodněné ceny. Koktejly o standardní kvalitě si pak užijete v pohodlí svého obýváku. Kompletní výběr naleznete na jejich webových stránkách. (www.casahavana.czwww.bankersbar.cz)

Rozvoz drinků až k vám domů

Pokud se Vám zrovna nechce do centra, prohlédnout si prázdnou a trochu poetickou Prahu, oba bary vám rádi koktejly dopraví až k vašim dveřím. Zkuste třeba služby Ubereats nebo Dáme jídlo. Pokud vám tyto dvě služby nedokážou alkoholický drink doručit, zavolejte přímo do barů nebo jim napište e-mail, případně zprávu na messengeru. Každý z členů týmu je natěšený vás obsloužit. (info@casahavana.czinfo@bankersbar.cz )

Solidárnost hostů

„Někteří hosté se bojí opouštět svůj domov“, říká Lukáš Dvořák, jeden z tamních manažerů. „Někteří z nich nás podporují i tak. Kupují si u nás vouchery na konzumaci a pomáhají nám tak celou situaci přežít“, dodává Lukáš, milovník rumu. Každý z hostů, kteří si takový poukaz zakoupí, bude si jej moci užít po skončení nouzového stavu přímo v barech. K tomu ale při návštěvě získá dárek. Tamní someliéři jej nechají zdarma degustovat rodinné blendy rumů (La Casa de la Havana vieja) či whisky (the Banker´s Bar) z jejich sudů. Jedná se o unikátní destiláty v omezeném množství. K ochutnávce patří také výklad!

Přežijí bary?

Veškeré tyto aktivity se odehrávají s jasnými cíli. Být aktivní, být vidět. Důležité je ale také, aby gastronomické podniky utržili alespoň minimální prostředky na udržení svého personálu. V La Casa de la Havana vieja a i v Banker´s Baru jde např. veškerá utržená koruna na platy zaměstnanců. Slibme si, že až to bude možné, navštívíme svůj oblíbený bar a řádně tuto příležitost oslavíme!