Video placeholde

Mimozemšťané existují. Pentagon odhalil a potvrdil pravost záběrů, na který je UFO

Pravost záznamů zachycujících mimozemskou aktivitu na Zemi často potvrzují pouze jejich autoři. Tentokrát ale veřejnou debatu rozdmýchala autorita. Ministerstvo obrany USA v pondělí zveřejnilo 3 takzvaná UFO videa. Jedná se o setkání pilotů amerického námořnictva s něčím, co bylo označeno jako neidentifikované létající objekty. S jednou z nahrávek přišel už před lety zakládající člen kapely blink-182 Tom DeLonge.

Námořnické záznamy v éteru kolují již od přelomu let 2017 a 2018, kdy jeden z nich veřejnosti představil Tom DeLonge se svou společností To The Star Academy of Arts & Sciences. O vypuštění dalších se ve stejném roce postaral deník New York Times. Videa se téměř okamžitě stala předmětem spekulací, nešlo ale o oficiálně potvrzené informace.

Ministerstvo obrany Spojených států amerických z toho důvodu přistoupilo k rozhodnutí vyjasnit situaci ohledně pravosti diskutovaných nahrávek. „Po důkladném zvážení ministerstvo rozhodlo, že zveřejnění videí neodhaluje žádné citlivé systémy a nenaráží na žádné vyšetřování narušení vojenského vzdušného prostoru,“ stojí ve vyjádření na webových stránkách ministerstva.

Jednotlivá videa pořídili piloti v rozmezí 11 let od roku 2004 do roku 2015, ve všech případech šlo o cvičné lety. Událost na prvním z nich se údajně odehrála asi 160 kilometrů od pobřeží nad Tichým oceánem, kde si dva bojoví letci všimli podlouhlého vznášejícího se objektu.

Jako pingpongový míček

Jeden z vojáků pro CNN později uvedl, že se předmět pohyboval nepopsatelným způsobem. „Když jsem se přiblížil, rapidně to zrychlilo směrem na jih a následně zmizelo za méně než dvě vteřiny,“ líčil svůj zážitek bývalý americký pilot David Fravor. „Bylo to velice náhlé, jako pingpongový míček odrážející se od zdi,“ pokračoval.

Zrnité záznamy z roku 2015 pak zachytily letící a patrně rotující předmět. Podle oficiálního stanoviska zůstávají zaznamenané objekty označeny jako neidentifikované.

K případu se vyjádřil například bývalý demokratický senátor Harry Reid. „Jsem rád, že Pentagon tyhle záběry konečně zveřejnil, ale nejsou to ani zdaleka všechny dostupné materiály. Spojené státy k možným hrozbám národní bezpečnosti musí zaujmout seriózní a vědecký postoj. Američtí občané si zaslouží být informováni,“ komentoval Reid na Twitteru.