Nerudová vs. Čaputová: Fotka se zasněným pohledem

Nerudová vs. Čaputová: Fotka se zasněným pohledem Zdroj: Instagram

Nerudová vs. Čaputová: Fotka ve sklárně
Nerudová vs. Čaputová: Fotka s invalidou
Nerudová vs. Čaputová: Fotka s houbou
Nerudová vs. Čaputová: Fotka v dětství
Nerudová vs. Čaputová: Fotka s někým v kroji
19
Fotogalerie

Nerudová se brání, že není druhá Čaputová. Tady je 20 důkazů, že se jí podobá víc, než se zdá

Danuše Nerudová se od počátku své kampaně vymezuje proti srovnávání se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. I když hlavu státu našich východních sousedů připomíná vizuálně, sama Nerudová se tomu brání. V rozhovoru pro Radiožurnál doslova uvedla: „Já jsem ekonomka, řídila jsem univerzitu s rozpočtem 2 mld. a 1 500 zaměstnanci. Ona (Čaputová) je právnička, která zabránila skládce.“ Pokud se ale podíváte na kampaně obou dam, najdete tam spoustu souvislostí. My jsme v redakci dali dohromady 20 momentů z kampaní Čaputové a Nerudové, které se dost podobají. Najdete je v naší galerii.

Kampaň Danuše Nerudové se odehrává převážně na Instagramu. Na Twitteru jsou spíše příznivci Petra Pavla a konfrontačními dotazy z této sociální sítě prezidentskou kandidátku prakticky vyhnali. Zaměřili jsme se proto na Instagram a u Zuzany Čaputové zascrollovali až do doby její prezidentské kampaně, jejích začátků i prvních kroků ve funkci. A nápadně se podobají stylu fotek, který má na svých sociálních sítích i Danuše Nerudová.

Nedalo nám to ani příliš práce a vybrali jsme pro vás 20 záběrů, kde se obě dámy velmi nápadně podobají. Fotí se na houbách, s lidmi v kroji, s invalidy, starými lidmi, s dětmi, celebritami. Nechybí fotky z dětství, při foukání skla, s partnery i zvířaty. Prolistujte si sami naši fotogalerii a dejte nám vědět do komentáře, zda je podle vás Danuše Nerudová českou verzí Zuzany Čaputové či nikoli.