Gray Zone Warfare

Gray Zone Warfare Zdroj: Poggers

Gray Zone Warfare
2
Fotogalerie

Hráli jsme českou akci Gray Zone Warfare. Bugy, chybky a vůně velkého potenciálu

Jedna z nejočekávanějších českých her vyrazila do early access a s ní do akce skočili i statisíce hráčů. S redakcí jsme vyrazili do terénu vyzkoušet, jak nadějně vypadá dílko brněnských Madfinger Games.

Když zlaté české ručičky vykouzlí nějaký ten úspěšný projekt, většinou je kolem toho šrumec. V posledních několika dnech se to týká především nejnovější videohry Gray Zone Warfare, která vzala Steam útokem a nastřádala přes 500 tisíc prodaných kopií za 4 dny. Úspěch je to o to důstojnější z důvodu, že jde o první zářez na pažbě žánru hardcore extraction shooter brněnského studia Madfinger Games. To bylo doposud známé především díky skvělým mobilním hrám Shadowgun a Dead Trigger. Skok z mobilní branže k hardcore FPS MMO se zdá být trochu šílený, ale vypadá to, že risk je často opravdu zisk. V tomto případě doslova. Celou redakcí jsme se vydali na tropický ostrov Lamang, abychom vám přinesli naše první zážitky a poznatky.

Je to early access bro

Hned na začátku je třeba poznamenat, že jde o titul v předběžném přístupu, takže hráč musí přirozeně očekávat technické chyby, nedodělky, bugy a další neduhy této verzi hry vlastní. Vývojáři se zcela zjevně chtěli svézt na vlně komunitní nevole kolem situace s titulem Escape from Tarkov a vypustili z kuchyně hru řekněme o něco dříve, než opravdu museli.

Gray Zone WarfareGray Zone Warfare|Poggers

Výsledkem jsou četné problémy s pády a nestabilitou serverů, grafickými bugy, doskakujícími texturami a občas opravdu smrtící latencí. Některý den máte štěstí a zaběháte si krásně plynule, hned ten další se ale snažíte půl hodiny dostat do hry. Vývojáři naštěstí hotfixují opravdu poctivě a pokrok ve stabilitě je znatelný. Pochopitelně je cesta ještě hodně dlouhá, je ale dobré vidět snahu a opět připomeneme - je to early access bro.

Kompletní dojmy si můžete přečíst na webu Poggers.cz