Video placeholde

Vesmírný svět, ve kterém můžete ztratit tisíce hodin. Pár tipů, jak si užít a přežít Starfield

Dlouho očekávaný videoherní svět Starfield je konečně tady a nás sandboxový vesmír přes své chyby rozhodně bavil. Možností je však ve hře hromada a díky našim tipům se v nich snad rychle zorientujete.

Na Starfield jsou na internetu rozporuplné názory, každopádně i tak se jedná o jeden z nejlepších vesmírných sandboxů, co jsou momentálně na trhu. Já osobně se u hry královsky bavím, každopádně chvíli mi trvalo, abych se ve vesmíru vyznal. Tyto typy vám v tom pomohou a navedou do začátku správným směrem.

Pokročte nejdříve v příběhu Ačkoli zahrát příběhový úvod je nutné, hra se rychle stane otevřenou. Můžete se tedy na hlavní příběh vykašlat, vzít si loď zdarma, co vám z Constellation tak lehkovážně darovali, a jít s ní provádět pirátství či navštěvovat hvězdné bordely. Než se tak stane, doporučuji pár příběhových misí ještě dokončit.

Constellation, ke které se přidáte, odměňuje své členy formou nového lootu, a navíc se v ní nachází osoby, které vám pomohou na vašich výpravách. Nejedná se při tom o špatné věci, dostanete třeba ten skafandr, který znáte z propagačních materiálů, a ten patří k těm nejlepším, co na začátku naleznete.

Vždy miřte na hlavu

Nejen Thanose se vyplatí trefovat do hlavy. Mé bojové zkušenosti ze Starfieldu přinesly pár objevů. Mlácení na blízko je blbost, ani není zábavné, a pro souboje na blízko je lepší bojovnice či těžební cutter (který navíc potěšil mé masochistické srdíčko, brutálnější smrt si představíte těžko). Zejména však při boji se headshot vyplatí víc než kdy dřív.

Trefa do hlav nepřítele omráčí. Nejvíc se mi vyplatila na první pohled nevýrazná pistolka… která však dělá brutálně hodně poškození. Trefa do hlavy povalila i zavalitější protivníky a i bossfighty byly jednoduché.

Berte jen relevantní věci

Hry od Bethesdy jsou typické tím, že chcete vzít vše, co není přibité. Zpočátku si kleptomanství budete dokonce užívat. Pak ale zjistíte, že váš inventář je výrazně omezen. A to není všechno, prodejci nemají neomezeně peněz a nekoupí všechno. Berte jen to lepší a cennější, jinak se z toho zblázníte. Dopředu však vím, že tato rada je marná, je marná, je marná.

Další tipy do videohry Starfield najdete na webu poggers.cz >>>