Video placeholde

V kancelářích uprchlého ukrajinského studia v Praze hořelo. Jak se požár dotkl vývoje hry S.T.A.L.K.E.R. 2?

Pražská pobočka studia GSC Game World se koncem uplynulého týdne potýkala s nepříjemnými problémy. V pražských kancelářích vývojářského studia došlo k požáru. Zatímco naštěstí nikdo z vývojářů ani dalších pracovníků nebyl zraněn, dle informací bylo evakuováno 30 lidí a škody se dle vyčíslení vyšplhaly na 1,5 miliony korun. Jak se požár dotkl vývoje dlouho očekávané videohry S.T.A.L.K.E.R. 2

Celé jedno podlaží kanceláří bude muset podstoupit kompletní rekonstrukci, jak ale bylo ráno sděleno na oficiálním Discordu, práce na druhém dílu Stalkera budou pokračovat i nadále.

"Je to tak," napsal vývojář studia GSC Game World. "Naštěstí nikdo ze zaměstnanců nebyl zraněn. Ve čtvrtek propukl v pražských kancelářích požár a jedno z pater bude vyžadovat kompletní rekonstrukci. Další informace budou následovat po řádném vyšetřování. Moc pro nás znamená vaše pozornost a podpora komunity."

Nehledě na další z mnoha překážek, které se na cestě vývoje hry postavily, však bude vývoj na druhém dílu pokračovat i nadále. Samozřejmě není jasné, jaký efekt bude mít požár na datum vydání, mnoho spekulací však poukazuje na to, že titul opustí konec tohoto roku a dočkáme se jej někdy začátkem roku příštího.

Další zprávy z herního světa najdete na webu poggers.cz zde >>>