Video placeholde

Gottův pohřeb pohledem z dronu: Nekonečný dav lidí stojí frontu až na Smíchov

Letecké záběry TV Blesk z okolí Žofína, kde se dnes lidé loučí se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem, davy stojící v nekonečné frontě od Žofína, přes Most Legií od Národního divadla až na Smíchov.

Na poslední rozloučení se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem dnes do 11:30 dorazilo na Žofín 6400 lidí. ČTK to řekl provozní ředitel paláce Žofín Jan Hrubý. Proud lidí se podle něj před polednem začal zrychlovat. Fronta sahala celé dopoledne přes most Legií na Janáčkovo nábřeží na druhém břehu Vltavy, kolem poledne se zkrátila zhruba do půlky mostu. Sál je otevřený od 08:00, rakev bude vystavena v paláci Žofín do dnešních 22:00.

První fanoušci se přicházeli na Slovanský ostrov naposledy rozloučit s ikonou populární hudby už ve čtvrtek odpoledne a na místě čekali přes noc. Ráno v 05:30 dosahovala fronta lidí k začátku mostu Legií u Národního divadla, větší počet fanoušků začal přicházet před osmou hodinou ranní, kdy se smuteční sál na Žofíně otevřel. Půl hodiny před otevřením sálu se fronta vinula přes celý most Legií, byla tedy delší než 700 metrů. V 08:00 se fronta na chvíli prodloužila po Janáčkově nábřeží asi o 150 metrů.

Dovnitř Velkého sálu, kde je vystavena rakev, Gottovi příznivci proudí plynule už téměř čtyři hodiny. Sálem, kde zní Gottovy písně, projdou zhruba za dvě a půl až tři minuty. Stále je tak v sále zhruba 40 až 60 fanoušků. Postupují pozvolna, někteří si natáčejí celou cestu sálem na mobil, jiní se fotí u vstupu a v zadní části s rakví. Fronty se tvoří u kondolenčních knih.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve věku 80 let. Léčil se s akutní leukémií.