Video placeholde

Zažili jste dovolenou hrůzy? Reklamovat se dá skoro vše, ale s důkazy, říká právnička

Doba dovolených začíná. Bohužel je nutné se připravit na to, že ne vždy všechno vyjde podle našich představ a drahá dovolená se může rychle změnit v noční můru. Podle Evy Jurčíkové ze společnosti Vašenároky.cz, se lidé na právníky nejčastěji obrací kvůli špatnému ubytování, nedostatečné hygieně v hotelu nebo nevyhovující stravě. Cestovní kanceláře podle ní velmi často reklamace neuznávají, případně nabídnou směšnou částku jako kompenzaci.

Jak prozradila Eva Jurčíková v pořadu Epicentrum, společnost Vaše nároky.cz, která poskytuje právní služby, řeší ročně stovky případů zkažených dovolených a více než 50 % reklamací je oprávněných. Pokud je reklamace neoprávněná, je to většinou kvůli tomu, že lidé neměli dostatek důkazů. 

Jsou ale případy, kdy vám ani právník nepomůže. „Turisté si stěžovali, že v Řecku nebyl bramborový salát a kaše, nebo že tam bylo příliš ruských turistů - tohle ovšem nemůže cestovka ovlivnit. Pokud ale podepíšete smlouvu, kde bude uvedeno, že jde o čistě český hotel, kde budou jen čeští hosté a delegáti, tak by se nad tím dalo pozastavit, ale obecně se toto reklamovat nedá,“ vysvětlila Jurčíková.

Více se dočtete zde >>>