Video placeholde

Palestinská aktivistka: Židy hodíme do Hitlerových jam a Trumpův konec přijde z rukou palestinského chlapce

Palestinsko-izraelský konflikt ohrožuje i bezpečnost USA a vede k podněcování nedůvěry vůči palestinským imigrantům (ale i muslimům) žijícím v USA či Evropě. Zároveň názory mnohých palestinských aktivistů vyvolávají strach z opakováni holocaustu. Jako příklad může sloužit rozhovor palestinské aktivistky Marjam abú Músy pro islámskou televizi al Thaqalayn (má studia v Libanonu a Turecku), v kterém vyhrožovala americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, že jeho smrt přijde z rukou palestinského chlapce, a Židům vzkázala, že jim Palestinci z Gazy připravují nový holocaust.

Rozhovor Marjam abú Músy zaznamenala izraelská nezisková organizace MEMRI (Middle East Media Research Institute), která jej přeložila do angličtiny a zveřejnila na svých webových stránkách a na svém profilu na Youtube. Americkému prezidentovi tato palestinská aktivistka vzkázala: „Říkám Trumpovi: Tvůj konec přijde rukou palestinského chlapce.“

Músa v rozhovoru dále řekla: „Z Alláhovy vůle, brzy odneseme Židy a hodíme je do jam Hitlera, který je chtěl spálit. Chtěla bych vám připomenout jeden příběh. Když Hitler nařídil Rusům vykopat hluboké příkopy, aby v nich pohřbili Židy, Rusové odmítli spáchat takový barbarský čin a ohavný zločin proti lidskosti. Rusové jsou lidé. Když ale Hitler nařídil Židům pohřbít Rusy, okamžitě to udělali. Víte, co Hitler řekl Rusům? ‚Chtěl jsem, abyste znali pravdu o těch Židech a proč je pálím.‘ Židé spalují lidství. Nevěří v lidství lidí, jak bychom tedy mohli očekávat, že věří v lidství Palestinců?“

Náboženská televize dostupná i v ČR

Al Thaqalajn je nábožensky zaměřená stanice a vysílá v arabštině na internetu i přes satelit, je i v nabídce pro Českou republiku, a tak je otázkou, kolik Palestinců či muslimů žijících v USA a Evropě má obdobná protižidovská propaganda možnost ovlivnit.

Kolik z nich se může podobnou nenávistí nechat inspirovat k teroristickému útoku na Židy žijící v Evropě či pokusit se zavraždit amerického prezidenta během jeho návštěvy Evropy? A kolik z nich uvěří nesmyslným a nepravdivým tvrzením o chování Židů a Rusů za dob Hitlerova holocaustu?