Video placeholde

Rus brázdil silnice v žigulíku pozpátku. Zastavila ho až police, nepomohla ani pozornost od Elona Muska

Osmnáctiletý mladík přiváděl v úžas kolemjedoucí řidiče. Jeho žigulík totiž jezdil pozpátku závratnou rychlostí a ostatní auta předjížděl. Video, které se stalo hitem sociálních sítí, ale silničního piráta pomohlo i usvědčit. Jeho přestavěný koráb zabavila policie. Nepomohl ani komentář miliardáře a vynálezce Elona Muska, který si Rusa všiml na Twitteru. Podívejte se na jeho šílenou jízdu.

Podivný úkaz rychle couvajícího žigulíku se odehrál v ruském městě Něvinnomyssk, které leží v Stavropolské oblasti nedaleko Gruzie. Osmnáctiletý řidič, který měl řidičák necelý měsíc, si tu své auto předělal tak, aby jej mohl řídit pozpátku. Svým strojem potom děsil i bavil ostatní řidiče.

Jeho počínání ale nemělo dlouhého trvání. Video z jeho jízdy umístila na Twitter místní televize, a dokonce si jej všiml i Elon Musk, který jej okomentoval slovy: „Haha, to je super!“ Pozornost miliardáře, vizionáře a celebrity ale nebyla pro mladíka polehčující okolností. Žigulíka zabavila policie s tím, že na voze provedl nelegální úpravy a neměl jej pojištěné. Nyní je na záchytném parkovišti a vrátit se smí na silnici až poté, co jej jeho majitel uvede do původního stavu.