Video placeholde
Yemi si zahrál v pohádkce Letopisy Narnie kentaura
Yemi A.D.
Yemi, focení
Yemi A.D.
„V Nigérii jsem nebyl, ale jednou se tam určitě podívám. Jsem ze dvou půlek, chci jim oběma porozumět. Chci tu kulturu vidět a pochopit.“
16
Fotogalerie

Český choreograf Yemi dělá porotce v americké talentové soutěži. V porotě s ním sedí i Drew Barrymorová

Americká televizní stanice CBS vysílá reality show, za kterou stojí producenti těch vůbec nejúspěšnějších pořadů (The Voice, American Idol, MasterChef). V porotě nového pořadu s názvem The World’s Best usedly opravdové hvězdy - Drew Barrymore, RuPaul, Faith Hill a mimo jiné i český choreograf Yemi A. D. Pořadem navíc provází James Corden, slavný moderátor který proslul svými Carpool Karaoke scénkami.

První díl show The World’s Best sledovalo 22 milionů diváků a Česko tam mělo svého zástupce. Trojici hlavních porotců doplnil i tzv. panel Wall of the World – skupina 50 dalších porotců vybraných z 38 zemí světa, který pomáhá vybírat ty nejlepší soutěžící. Jsou mezi nimi odborníci na různá odvětví showbyznysu a  český kreativní producent s nigerijskými kořeny Yemi Akinyemi Dele je jedním z nich.

„Je to úplně jiný level než v Česku. Když pominu mnohem větší objem investovaných financí, je to hlavně opravdu tvrdý byznys a při natáčení panuje skoro vojenský režim. Neskutečně mě ale bavili moji kolegové porotci, všichni neuvěřitelní profíci, mezi kterými jsem našel řadu nových přátel a do budoucna dost možná i pracovních kontaktů,“ uvedl v rozhovoru pro Forbes Yemi.

Pro talentovaného Čecha to ale není první americká zkušenost. V minulosti už spolupracoval s raperem Kanyem Westem a zahrál si i menší role v několika hollywoodských produkcích.