Video placeholde

Zeman půjde od válu, Tonda Blaník má nový plán. Podívejte se na nové epizody populárního seriálu

Zcela nečekaně a s grácií sobě vlastní vlétl do českého internetového rybníčku pořádný kapr - Tonda Blaník. Jeho podřízení, Žížala s Lenkou, roznesli dnes do všech českým médií flashdisk s nejnovějšími dvěma epizodami, ve který nejslavnější český lobbista slaví 100 let Československa. A přichází s vcelku netradičním řešením, jak dostat od válu Miloše Zemana, který mu tolik zatopil v prezidentské volbě. Podívejte se na oba celé díly zdarma v našem článku! Druhý díl najdete v úvodu článku, první si pustíte níže.

Druhý díl najdete nahoře, první si pusťte ZDE:

Video placeholde
Tonda Blaník speciál - 1. díl (ČESKO) • Negativ s.r.o.

V tiskové zprávě zaslané českým mediálním domům a internetovým televizím se píše: Až dosud tahal Tonda Blaník za nitky tuzemské politiky podle příslovečného „rozděl a panuj“. Když jde ale o tak významné výročí, jakým je sto let Československa, zjihne vlastenecké srdce i bezskrupulóznímu majiteli stejnojmenné kanceláře. A co teprve sté Vánoce! Sváteční chvíle si žádají výjimečné činy. Takové, které přesáhnou svým rozměrem dosavadní poměry. Skutky, které v zájmu dobré věci spojí, co bylo rozděleno, a odhalí, co mělo zůstat utajeno. Kolegiální duo Knitlová a Havránek proto přináší exkluzivní dvacetiminutový záznam zachycující lobbistovy praktiky. Pod názvem „Tonda slaví 100“ ho neexkluzivně a zdarma nabídli k užití českým televizím a mediálním domům.

„Dvojice epizod je naším dárkem republice k jejím stým Vánocům. A protože u dvoustého výročí státnosti už bohužel nebudeme, chtěli jsme to stávající oslavit v co nejširším kruhu Tondových přátel. Proto jsme epizody nabídli zdarma více televizím a mediálním domům,“ objasňuje tvůrčí záměr režisér Marek Najbrt.

Sto let zároveň není jediným jubileem, které Blaník slaví. V listopadu uplynulo pět let od doby, kdy začal bavit český internet. „Od pilotního dílu Sněhuláci uběhla dlouhá doba, na našem přístupu k seriálu se ale nic nezměnilo. Všichni tvůrci ho stále dělají s chutí a přesvědčením, že jeho existence má smysl. Pokud jde o budoucnost, tu plánujeme stejně živelnou jako minulost. Spontánní formát, u kterého nikdy nevíme, co budeme dělat zítra, natož za půl roku, nás mimořádně baví,“ říká Milan Kuchynka, producent společnosti Negativ, v jejíž produkci populární politická satira vzniká. Její pokračování tak bude dílem osudu a osobního nasazení, stejně jako aktuální zvláštní uvedení výročního speciálu Tonda slaví 100.