Video placeholde

Můj brexit, můj milášek! Ve virálním videu hraje britskou premiérku Glum z Pána prstenů

Geniální mim a kouzelník s vlastním obličejem Andy Serkis, který ztvárnil Gluma v trilogii Pána prstenů či šimpanze Césara v Planetě opic, si tentokrát zahrál britskou premiérku Theresu Mayovou. S typickou mimikou a stejným hlasem, jakým namluvil legendární postavu ze Středozemě, paroduje nejmocnější ženu Británie. Podívejte se na satirické video.

Stejně jako v legendární scéně z filmu Dvě věže, i tady s britskou premiérkou cloumají dvě různé osobnosti. Jedna se chce obrátit na lidi a zeptat se, jaký odchod z EU vlastně chtějí. Ta druhá tímto názorem pohrdá, Brexit je její milášek a už se těší, jak znovu získá kontrolu nad hranicemi i penězi Spojeného království. A samozřejmě vrátí modré pasy, symbol cestování z předunijní éry. A to i navzdory tomu, že prý její dohodu všichni nenávidí.

Téměř tříminutový snímek, ve kterém Andy Serkis paroduje vlastní postavu, je součástí kampaně People's Vote, která žádá nové referendum a již americký herec a režisér aktivně podporuje. Co na video říkáte? Dejte nám vědět do komentářů.