Video placeholde

Tonda Blaník je zpátky! Pusťte si zdarma dvě nové epizody seriálu o nejlepším českém lobbistovi

Neexkluzivně a zdarma se po téměř roční odmlce vrací na obrazovky mobilů a počítačů legendární lobbista Tonda Blaník. Člověk, který šéfoval všechny významné české zakázky od Gripenů přes Opencard a Blanku až po dostavbu metra, slaví 100 let republiky po svém. Do redakce dorazil s průvodním dopisem dvacetiminutový záznam rozdělený do dvou speciálních epizod. Stejnou zásilku obdržely i ostatní mediální domy v Česku. Podívejte se na celé obě epizody zdarma v našem článku. První díl najdete v úvodu, druhý níže.

První díl najdete v úvodu článku, druhý si pusťte ZDE:

Video placeholde
Tonda Blaník speciál - 2. díl (SLOVENSKO) • Negativ s.r.o.

V tiskové zprávě zaslané českým mediálním domům a internetovým televizím se píše: Až dosud tahal Tonda Blaník za nitky tuzemské politiky podle příslovečného „rozděl a panuj“. Když jde ale o tak významné výročí, jakým je sto let Československa, zjihne vlastenecké srdce i bezskrupulóznímu majiteli stejnojmenné kanceláře. A co teprve sté Vánoce! Sváteční chvíle si žádají výjimečné činy. Takové, které přesáhnou svým rozměrem dosavadní poměry. Skutky, které v zájmu dobré věci spojí, co bylo rozděleno, a odhalí, co mělo zůstat utajeno. Kolegiální duo Knitlová a Havránek proto přináší exkluzivní dvacetiminutový záznam zachycující lobbistovy praktiky. Pod názvem „Tonda slaví 100“ ho neexkluzivně a zdarma nabídli k užití českým televizím a mediálním domům.

„Dvojice epizod je naším dárkem republice k jejím stým Vánocům. A protože u dvoustého výročí státnosti už bohužel nebudeme, chtěli jsme to stávající oslavit v co nejširším kruhu Tondových přátel. Proto jsme epizody nabídli zdarma více televizím a mediálním domům,“ objasňuje tvůrčí záměr režisér Marek Najbrt.

Sto let zároveň není jediným jubileem, které Blaník slaví. V listopadu uplynulo pět let od doby, kdy začal bavit český internet. „Od pilotního dílu Sněhuláci uběhla dlouhá doba, na našem přístupu k seriálu se ale nic nezměnilo. Všichni tvůrci ho stále dělají s chutí a přesvědčením, že jeho existence má smysl. Pokud jde o budoucnost, tu plánujeme stejně živelnou jako minulost. Spontánní formát, u kterého nikdy nevíme, co budeme dělat zítra, natož za půl roku, nás mimořádně baví,“ říká Milan Kuchynka, producent společnosti Negativ, v jejíž produkci populární politická satira vzniká. Její pokračování tak bude dílem osudu a osobního nasazení, stejně jako aktuální zvláštní uvedení výročního speciálu Tonda slaví 100.