Video placeholde

Vteřiny hrůzy. Při nepovedeném triku se kouzelník málem utopil ve vlastní nádrži s vodou

Měl to být pompézní trik, kterým chtěl ohromit dav lidí. Španělský kouzelník Pedro Volta se nechal navléknout do svěrací kazajky a uzavřít v nádrži s vodou, ze které se měl dostat ven. Chybička se ale vloudila a „mág“ v kazajce uvízl a začal se topit. Kdyby rychle nezareagovali jeho asistenti a z nádrže ho nevyprostili, Voltu by trik stál život. Podívejte se na video z jeho nepovedeného pokusu.

Ne každému iluzionistovi je souzen stejný osud jako Davidu Copperfieldovi. Voltovi ale nelze upřít snahu. Svou kouzelnickou show předváděl nedaleko Madridu ve městě Navacerrada, jejím vrcholem měl být trik s vodní nádrží, ze které uteče.

Navlékl se proto do svěrací kazajky a ponořil do vody. Jeho asistenti jej v nádrži zamkli, aby zvýšili napětí. Jenže Volta se v kazajce zasekl a začal se topit. Na videu, které pořídil jeden z diváků, je vidět, jak se postupně přestává hýbat a omdlévá.

V tu chvíli si kouzelníkovi asistenti uvědomí, že něco je špatně, a Voltu z vody zachrání. Během jeho vyprošťování jsou na záznamu slyšet plačící děti, které tuší, co se děje,stejně jako vyděšení dospělí. Muž incident přežil, ale jen těsně – okamžitě musel být převezen do nedaleké nemocnice Collado Villalba.

Více se o celém incidentu dočtete ZDE >>>