Video placeholde

Poznáte, který Freddie Mercury je pravý? Podívejte se, jak dokonale herec imituje rockovou hvězdu

Kinům už skoro dva týdny vévodí snímek Bohemian Rhapsody, životopisné drama o skupině Queen. Na ČSFD má film skvělých 93 %, ale některé recenze film odsuzují za zbytečné banality a označují jej za průměrný. Téměř všichni se však shodují na tom, že výkon sedmatřicetiletého Ramiho Maleka jako frontmana legendární kapely byl fenomenální.

Sám Rami Malek, americký herec egyptského původu, říkal, že se na živé vystoupení Mercuryho díval alespoň 1500krát, aby pochytil správné pohyby a gesta. Jak se mu to povedlo, můžete zhodnotit sami v jedné ze závěrečných scén filmu, kde „Queen“ vystupují s hitem Radio Ga Ga. Herec kopíruje každý krok, pohyb a gesto skutečného Mercuryho. Při natáčení dokonce nosil umělé zuby vytvořené podle skutečného zpěváka.

S tvůrci filmu spolupracovali také dva dosud žijící členové kapely: Brian May a Roger Taylor, kteří údajně usilovali o to, aby se film natočil už za celých osm let. Prý ze strachu, že by jej někdo natočil až po jejich smrti a špatně. Na nejmenší detaily dohlížel také archivář skupiny Greg Brooks.