Video placeholde

Vytetuj si koblihu, dostaneš iPhone. Babiš dobývá Facebook jednoduchostí

Že má premiér Babiš a jeho hnutí ANO zdaleka nejfunkčnější marketing v české politice, se tak nějak všeobecně ví. Zrovna teď předvedl Babišův PR tým své umění pro někoho bizarním, každopádně virálním a rychle se šířícím videem s lehce obskurní sázkou. 

Vše začalo, když fanoušek s přezdívkou Tomis premiérovi slíbil, že si nechá na tělo vytetovat koblihu, pokud mu za to koupí nový iPhone X. Video nahrál prostřednictvím aplikace Pojď do mě, skrz kterou posílají Babišovi vzkazy jeho podporovatelé i odpůrci.

Premiér sázku přijal, a když mu od fanouška dorazilo (patrně Babišovým týmem stříhané) video, nechal se natočit, jak mu v Praze kupuje slíbený telefon za necelých 30 tisíc. V závěru svým klasickým, strejdovským stylem fandu vyzývá, aby mu napsal, kdy se za ním staví na kafe a pořádnou českou koblihu. Jak se totiž Babiš se svým typickým „ty  brďo“ podivil, chlapec si nechal vytetovat tak trochu nečeský, nebabišovský donut.

Za fanouška doufejme, že byl ten donut aspoň od Penamu. I kdyby ale nebyl, Babiš musí být spokojený, video vidělo na Facebooku skoro 120 tisíc lidí. Jestli mezi nimi byl někdo z marketérů tradičních stran, mohl se inspirovat – takhle jednoduché to totiž je. Krátký příběh se „šťastným koncem“, politik z něj pro své fanoušky vyjde jako frajer a grant. Proč to umí jen Babiš, tedy Marek Prchal?