Video placeholde

Klaus ml.: Jsme jako šášové a protektorát EU, rozhodují o nás jiní. Kecy, nestrašte, obořil se na něj Kalousek

Poslanec a jeden z nejvýraznějších politiků ODS Václav Klaus ml. se ostře střetl s předsedou poslaneckého klubu TOP 09. Důvod? Především Evropská unie. Syn bývalého prezidenta je přesvědčený, že osmadvacítka nás krmí nesmyslnými směrnicemi a nařízeními, českou pozici v unii přirovnává k protektorátu a o poslancích mluví jako o šašcích, kteří pro všechno zvednou ruku. Kalousek v pořadu Proti Sobě moderátora Karla Dlabače tvrdě kontroval: Klause ml. mj. nařkl z šíření nepravd a populismu.

Klausovi ml. na unii nejvíc vadí „demokratický deficit“, nechce se prý dožít časů, kdy se kvůli migrantům bude bát jít z hospody domů. „Žádná migrační krize tu není,“ oponoval mu Kalousek.

A oba pánové se střetli i v dalších tématech: Je bývalý šéf TOP 09 vtělením Dalajlámy a odkazu Václava Havla? Dokáže Klaus ml. Kalouska přímo ve studiu nařknout z alkoholismu, tak jako na sociálních sítích? Kdo z pánů si ani nepřečetl evropskou směrnici, kterou tak hlasitě kritizuje? A měli bychom hlasovat o EU v referendu?

Podívejte se na vypjatou debatu ve videu v úvodu článku.