Video placeholde
Hvězdy seriálu Hra o trůny Harington a Leslieová se v reálném životě vzali
Hvězdy seriálu Hra o trůny Harington a Leslieová se v reálném životě vzali
Peter Dinklage (Tyrion Lannister) na svatbě svých kolegů.
Hvězdy seriálu Hra o trůny Harington a Leslieová se v reálném životě vzali
Hvězdy seriálu Hra o trůny Harington a Leslieová se v reálném životě vzali
15
Fotogalerie

Královská svatba roku: Jon Sníh si doopravdy vzal svou divokou Ygritte ze seriálu Hra o trůny

Na první pohled se to zdá být jako vskutku pohádkový příběh. A vlastně i na druhý a na třetí. Kit Harington, herec proslavený seriálem Hra o trůny, se oženil se svou seriálovou milou, Divokou Ygritte, již ztvárnila herečka Rose Leslieová. Pár si řekl své ano po šesti letech od chvíle, kdy se poprvé setkal.

Mnoho hostů na obřadu tvořilo právě herecké osazenstvo kultovního seriálu, jehož návrat, plánovaný na rok 2019, nyní diváci s teskněním očekávají. Na svatbě Kita a Leslie nechyběl například Peter Dinklage, představitel inteligentního rádce dračí královny z rodu Lannisterů, Maisie Williamsová, seriálová nevlastní sestra Jona Sněha.

Mimochodem – i v případě Maisie Williamsové došlo během seriálu k určitému sblížení, avšak ne v rovině partnerské, ale kamarádské. Maisie se sblížila se svou seriálovou sestrou Sansou (Sophie Turnerová), a tak i v tomto případě kopíruje seriálová realita skutečný život. Na obřadu nechyběla ani dračí královna Daenerys (Emilia Clarkeová), která alespoň seriálově nahradila Jonovi milovanou Ygritte. 

Za zvuků skotských písní

Rose a Kit se vzali 23. června ve skotském Aberdeenshiru. Za zvuků skotských písní a obklopení muži v tradičních kiltech se novomanželé poté, co si řekli své ano, odebrali do staršího modelu auta Land Rover, které bylo pro tuto příležitost ozdobené papírovými srdíčky, a odjeli na nedaleký hrad Wardhill, kde se konalo pohoštění a recepce. 

Novomanželé oznámili svůj sňatek minulý rok, a to tradičním způsobem, tedy anoncí v novinách. Jak dlouho přesně spolu chodí, není jasné, poprvé se ale setkali při natáčení páté epizody druhé série kultovního seriálu, která se jmenuje Staří a noví bohové.

Zamiloval se na Islandu

Kit Harington jednou přiznal, že se do Leslie zamiloval na Islandu. Tam štáb vícekrát natáčel scény, které se v seriálu odehrávají za Zdí, tedy v místech s nekonečným sněhem a ledem, na zamrzlých pláních a hustých lesích. Jonova filmová (a nyní i reálná) láska zemře po zásahu šípem vystřeleným chlapcem Ollym, který později (alespoň dočasně) zabije také samotného Jona. Chlapec Ygritte zasáhne, když spatří, že na Jona míří svým šípem. 

Je zajímavé, že Kit, miláček publika, kterého tvůrci seriálu museli dokonce nechat mysteriózně obživnout, aby bylo chuti ženské části fanoušků seriálu učiněno zadost, o vztahu několikrát mlžil. Nejprve tvrdil, že jsou „jen přátelé“. Zároveň však tvrdil, že se zamiloval, ovšem jméno dívky dlouho neuváděl. O vztahu pár přestal mlčet až v lednu roku 2016, kdy je dokonce fotografové vyfotili, jak se drží za ruce. Kromě svatby, která je zajisté první velkou událostí vztahu hereckého páru, se chystá i další změna v jejich společném životě – Harington totiž v rozhovoru pro Esqire přiznal, že koupili dům na anglickém venkově, o který se společně budou starat a kam se toto léto přestěhují.