Video placeholde

JXD vyrazil s ezoteriky na Říp: Guru Pfeiffer slíbil moře. Zaplaví kvůli tomu Polsko?

Na Velký pátek jsme si vyrazili koledovat o napadení ezoteriky na horu Říp, kde se konal slet biotroniků Josefa Zezulky vedený panem Tomášem Pfeifferem, který je duchovní dědic gurua Zezulky.

 

"Slavnost, konaná vždy 30. března od 12 hodin na hoře Říp, je již dlouholetou tradicí. Na tuto horu, která je v evropském kontextu významným důležitým krajinným silovým centrem a dodnes zůstává národním symbolem, přicházeli lidé ve všech kulturách a dobách," zvala pozvánka na webu biotronického kultu. Telefonicky jsem ověřil, jestli budou vozit nahoru chromé návštěvníky (protože bych na Říp po vlastních nohách samozřejmě nedošel), a když organizátoři slíbili odvoz, tak jsme vyrazili. Silové centrum krajiny - to znělo lákavě, jako kdyby tam mělo probíhat přetahování lanem.

Poslechněte si, jak biotronici zpívají hymnu se dvěma slokami:

Video placeholde
Biotronici zpívají dvě sloky české hymny na setkání na hoře Říp • Martin Bartkovský

Na parkovišti pod horou stály desítky aut, bylo plné. Nahoře na Řípu se sešel dav. A proslov pana Pfeiffera byl inspirativní. Kromě řady duchovních podnětů totiž guru svým věrným sděli, že v Čechách vypukne subtropické klima, a jeden z našich sousedů bude zalit mořem - takže se staneme přímořským státem.

Kdy náš štáb z Řípu odjížděl, udělali jsme malou poradu, kterýže z těch sousedů se stane mořským dnem. A z geografických důvodů nám jako nejvhodnější území přišlo Polsko - tam už teď není od našich hranic až k moři ani jediný kopec, země je placatá, a tak se bude dobře zaplavovat. Takže vážení čtenáři: Máte-li plánovaný výlet do Varšavy, neváhejte a jeďte hned, nebo budete muset jet ponorkou.

Více si o setkání biotroniků na Řípu přečtete v jednom z příštích Reflexů. Videoreportáž najdete v úvodu článku.