Video placeholde

Laco Deczi slaví: 80 let, to mám u prdele! Kdyby mi v patnácti uříznul hlavu bicygl, tak by nic nebylo

Světově proslulý jazzman, Čechoslovák, Newyorčan, sprosťák a milovník života Laco Deczi slaví 29. března 80. narozeniny. K významnému životnímu jubileu si nadělil „největší koncert v životě“, jak se akce v pražském divadle Hybernia jmenovala. Sál našlapaný po střechu, několik hostů i gratulantů a hlavně nestárnoucí trumpetista slavili poctivým jazzem. Reflex měl jako jediné médium možnost nahlédnout do zákulisí a strávit s Lacem poslední minuty před tím, než vylezl ještě coby 79letý muzikant na pódium. Co nám řekl? To zjistíte ve videu!

„Lidi mi řekli, že jsem starej. Sám to nevím, kolik mi je. Mně nějaký narozeniny visej u prdele. Vem si, že by ti bylo 15, přejel by tě bicygl a to rezavý kolo by ti uřízlo hlavu. A cikáni by si s ní zahráli fotbal. Tak nic nebude. Takhle to mám,“ začal Laco se slovníkem sobě vlastním.

Pak ještě prohodí, že v New Yorku nikdo nezná Zemana ani Vondráčkovou. Jenom Neckáře a „toho vykulenýho zpěváka, co se nemůže dívat do dalekohledu,“ mystifikuje Laco v narážce na Felixe Slováčka, ze kterého si často dělá legraci.

Pak si sedne vedle dlouholetého přítele a jazzmana Chrise de Pina, se kterým si vymyslel vlastní jazyk. Podívejte se, jak se spolu baví:

Video placeholde
Laco Deczi a jeho tajná řeč s jazzmanem Chrisem De Pino • Martin Bartkovský

Laca Decziho zkrátka neopouští humor, elán ani muzikantské umění už 8. dekádu a to je věc nevídaná. Celý Reflex mu proto přeje všechno nejlepší a hodně sil!