Video placeholde

Zeman „sjednotitel“: Na Hradě zazpívá Vondráčková s Davidem, v podhradí plánují demonstrovat tisíce lidí

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček dnes na tiskové konferenci oznámil, že se prezident chystá ve středu 13. března oslavit svou inauguraci na Hradě s tisícovkou nejbližších přátel a spolupracovníků. Na prominentní akci bude nejprve řečnit sám Zeman, poté bude následovat hudební program. Ve stejnou dobu se na Václavském náměstí plánují sejít tisíce lidí, aby demonstrovali proti prezidentovým výrokům vůči médiím.

Zhruba tisícovka hostů dorazí ve středu do Španělského sálu Pražského hradu, kde bude prezident Miloš Zeman pořádat slavnostní koncert na počest své inaugurace do druhého funkčního období. Novinářům to dnes řekl mluvčí Jiří Ovčáček. Ke svým přátelům a podporovatelům v úvodu Zeman krátce promluví, následovat bude hudební program, který uzavře píseň Pár přátel stačí mít.

„Hudební program zahrnuje například dílo Bedřicha Smetany, zazní také písně z dílny Karla Svobody, Jaromíra Vejvody nebo Michala Davida,“ uvedl Ovčáček. Vystoupí Helena Vondráčková, Daniel Hůlka, Václav Neckář a Michal David, dodal. Koncert má být pojat jako poděkování Zemanovým podporovatelům.

Před rokem se akce konala pod názvem „Můj čtvrtý rok s vámi“. Hrála na ní Hudba Hradní stráže a Policie ČR, což je v plánu i letos. Akce se v minulosti účastnili politici blízcí Zemanovi nebo spříznění podnikatelé a umělci.

Ve stejný den se na Václavském náměstí koná demonstrace Zemane– ČT nedáme! Demonstrace za zachování svobody slova a médií. Organizátorem je skupina AUVA, která zdůrazňuje, že žádný z jejích členů není nijak napojen na žádnou z politických stran. Očekává se účast tisícovek demonstrantů a Reflex o události bude samozřejmě informovat.