Video placeholde

Zeman vs. nahota podruhé. Při inauguraci prezidenta se na Pražském hradě svlékl aktivista

Stejně jako při prvním kole prezidentské volby musel i během inaugurace čelit Miloš Zeman nahému tělu. Zatímco v lednu mu svou hruď ukázala aktivistka hnutí Femen, tentokrát se před ním obnažil známý aktivista Otakar van Gemund, který se spolu s prezidentským ex kandidátem Markem Hilšerem v roce 2014 svlékl při tiskové konferenci vlády. Podívejte se na video!

Vše se odehrálo na 3. nádvoří Pražského hradu, tedy v jediný možný moment, kdy se prezident Miloš Zeman během inaugurace ukázal na veřejnosti. „Skupina Kaputin! a skupina oMEN hodlají společně dát na veřejnosti najevo důrazný nesouhlas s autoritářskými, protiústavními a kolaborantskými projevy a praktikami staronového prezidenta Miloše Zemana. Chceme sdělit české veřejnosti, že ačkoli byl nyní v řádné prezidentské volbě znovu zvolen, nemá mandát jednat proti zájmům našeho státu a společnosti. Ústava mu to zkrátka nedovolí,“ uvedl k činu Otakar van Gemund.

Část aktivistů zvedla cedule s nápisy, že prezident nemá mandát jednat s diktátory, nemá mandát lhát, nemá mandát šířit nenávist atd. Otakar van Gemund obnažil horní polovinu těla. Na prsou měl napsáno "Má smůlu, nemá mandát", na zádech poté nápis "lžinenávistník nevyhrál navěky".