Piráti by měli vládnout s ANO a nebát se odpovědnosti. Babiš mě nikdy neválcoval, říká Jourová

Eurokomisařka a jedna z čelních tváří hnutí ANO Věra Jourová je zklamaná z přístupu stran, které kategoricky odmítají spolupráci s Andrejem Babišem. V rozhovoru s Pavlem Štruncem se opřela hlavně do Pirátů, od kterých čekala tah na bránu na poli digitalizace a e-governmentu.

„Těšila jsem se na spolupráci, mrzí mě, že se toho nechtějí chopit,“ vysvětluje Jourová. Babišovo stíhání za nepřekonatelnou překážku nepovažuje, přiznává ale, že případné obvinění a menšinová vláda může být problém.

Samotný Babiš prý ale pro evropské politiky není takový strašák, řada unijních premiérů na něm dle jejího názoru obdivuje přinášení nových pohledů na věc i prostější slovník. Vystudovaná právnička mluvila i o kvalitě potravin – Jourová, která má toto odvětví jako komisařka na starosti, očekává už brzy klíčový zlom.

Kdy se v Česku přestane prodávat druhořadé jídlo? Jak čtou v Bruselu výroky Miloše Zemana, např. na adresu anexe Krymu? A co říká na vlnu přiznání souvisejících se sexuálním obtěžováním v showbyznysu, ale i v politice? Podívejte se na rozhovor.

Všechna interview Pavla Štrunce můžete vidět zde >>>