Video placeholde

Abych mohla boxovat, musela jsem přemluvit maminku. Ring je splněný sen, říká Lucie Sedláčková

Když ji potkáte na ulici, nikdy byste neřekli, že tahle tmavovlasá kráska má pravý hák, který dokázal složit nejednu soupeřku. Lucie Sedláčková se sice k boxu dostala až ve 14 letech, o to víc mu ale propadla. Život v ringu je její splněný sen a dokazují to i úspěchy, kterými je mladá boxerka z Děčína ověnčená. Podívejte se na video!

Trvalo dlouho, než rodiče svojí „holčičce“ povolili, aby vkročila do tělocvičny plné svalnatých borců s rukavicemi. Nakonec se to ale povedlo a nyní je Lucie Sedláčková jednou z našich nejlepších profesionálních boxerek. A úspěchy sbírala i v amatérském boxu, tým ženské reprezentace opouštěla jako mistryně republiky.

To jí ale nestačilo a chtěla se v tomto sportu posunout dál. Po konci v reprezentaci se chvíli živila jako modelka. Pak ale přišlo angažmá u Lukáše Konečného i nabídka německé profesionální stáje a o budoucí boxerské hvězdě bylo rozhodnuto.

Lucie je v juniorské kategorii mistryní světa a mezi ženami mistryní Evropy. Jak tušíte správně, odpárat slovo „juniorský“ u světového titulu je její další meta. A i když v ženském boxu není taková konkurence jako mezi muži, stále musí být nejlepší mezi sto třiceti boxerkami na světě.

Podívejte se na video, ve kterém zjistíte, proč ji lákal právě box a kolik už v ringu utrpěla zranění.

Příběh Lucie Sedláčkové je jedním ze seriálu NEPŘEHLÉDNUTELNÍ, ve kterém vám ukážeme lidi, kteří svým vzhledem, koníčky či prací vybočují z průměru. Narušují naše zažité představy, boří stereotypy a ukazují nám, jací jsou Češi ve 21. století.