Video placeholde

Desítky piercingů v obličeji a magnety v rukách. Nepřehlédnutelná Mirka má šestý smysl!

Zrak, sluch, hmat, čich, chuť – a ještě něco navíc. Mirka, piercerka z pražského tetovacího a piercingového studia Hell, vnímá elektromagnetické pole. Prokazatelně. Mirka je totiž tak trochu kyborg. Do rukou si před lety nechala implantovat drobné magnety, které se „vrtí“, když se přiblíží k dostatečně silnému zdroji, třeba k mikrovlnce. A nervy dovedou signály magnetu až do mozku.

Mirka rozhodně upoutá na první pohled. Piercingy, díky nimž Martinova kamera snadno ostřila, tetování pokrývající většinu těla, rozštěp jazyka a další modifikace těla jsou nepřehlédnutelné. My jsme ale přišli kvůli něčemu jinému.

Už před časem jsme psali o novém trendu transhumanismu, tedy vylepšování lidského těla moderními technologiemi. Kolega JXD si před měsícem dokonce nechal do ruky implantovat čip. Mirka se „vylepšila“ jinak. V obou rukách má magnety, které jí rozšiřují smysly. Umožňují jí vnímat věci, které člověk normálně necítí.

„Pro magnetické implantáty v ruce jsem se rozhodla, protože člověku dávají šestý smysl, vnímám elektromagnetické pole,“ vysvětluje Mirka. „Cítím třeba zapnutou mikrovlnku, poznám, kudy pole probíhá,“ říká Mirka. „Je to příjemný pocit, takové lehké vibrování. V závislosti na intenzitě zdroje magnet silněji vibruje.“

Představa cizího tělesa uvnitř vlastního těla většinu lidí asi lehce vyděsí. Když už nic jiného, musí to aspoň tlačit. Nebo ne?

„Magnety mi nikdy nedělaly problémy,“ říká Mirka a nechává nás na ně sáhnout. Jsou v biokompatibilním obalu, aby v organismu nenadělaly paseku. Jsou maličké, na první pohled rozhodně nejsou viditelné.

Příběh Mirky Minárikové je jedním ze seriálu NEPŘEHLÉDNUTELNÍ, ve kterém vám ukážeme lidi, kteří svým vzhledem, koníčky či prací vybočují z průměru. Narušují naše zažité představy, boří stereotypy a ukazují nám, jací jsou Češi ve 21. století.