Video placeholde

Americká komička pózovala s useknutou hlavou Trumpa. Téměř okamžitě se za to omluvila

Americká spisovatelka, komička a herečka Kathy Griffinová se omluvila za snímky, na kterých za vlasy drží uříznutou hlavu prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. Fotografie zakrvácené hlavy kritizovala široká veřejnost, ale také prezident, Trumpův syn Donald mladší a dcera neúspěšné demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové Chelsea.

"Kathy Griffinová by se měla stydět. Mé děti, obzvláště pak 11letý syn Barron, kvůli tomu prožívají nepříjemné chvíle," napsal prezident Trump na twitteru s tím, že je mu z celé záležitosti špatně.

Kathy Griffinová pźuje s falešnou useknutou hlavou Donalda TrumpaKathy Griffinová pźuje s falešnou useknutou hlavou Donalda Trumpa|Twitter.com

"Je mi to líto, zašla jsem příliš daleko," uvedla ve videovzkazu na twitteru Griffinová. "Nebylo to vtipné, chápu to. Prosím vás o odpuštění," dodala.

"Odporné, ale není to překvapující," napsal na twitteru ke kontroverzní fotce Donald Trumpmladší. "To je dnešní levice. Tohle považují za přijatelné. Představte si, že by to udělali konzervativci (Baracku) Obamovi, když byl prezidentem," poznamenal.

Chelsea Clintonová označila snímek za odporný a špatný. "Dělat si legraci ze zabití prezidenta není vůbec vtipné," uvedla.

Griffinovou, která je hlasitou odpůrkyní Trumpa, kritizoval i někdejší neúspěšný republikánský prezidentský kandidát Mitt Romney. Uvedl, že stav americké politiky je tristní a vulgární, ale to, co Griffinová předvedla, je úpadkem do ještě větší hnusoty.

Americká televize CNN okamžitě s Griffinovou rozvázala pracovní poměr. Co na fotku říkáte vy?