Video placeholde
Slavná partička z Top Gearu: Zleva - Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond
Jeremy Clarkson
Bez Clarksona a spol. se Top Gearu asi nepovede nejlíp.
Top Gear v obrněném transportéru.
Z BBC se moderátorská trojka přesunula pod křídla Amazonu. Na Barbadosu točili nové gagy.
6
Fotogalerie

Stará trojka z Top Gearu se vrátila na obrazovky. Clarkson, Hammond a May spustili svou Grand Tour

Přesně minutu po půlnoci se na internetové televizi Amazon Prime objevil první díl legendární trojice ze seriálu Top Gear. Pořad s názvem The Grand Tour  je ale zatím oficiálně dostupný jen v Británii, USA, Německu, Rakousku a Japonsku. Ostatní regiony, včetně Česka, budou muset počkat do prosince.

Zatímco seriál s původním názvem Top Gear, ovšem s jinou moderátorskou trojicí, na BBC skomírá, návratu Clarksona, Hammonda a Maye se věští velká budoucnost. A hodně si od nich slibuje i firma Amazon, jež má na jejich pořad exkluzívní vysílací práva, a seriál tak bude k vidění pouze na jejich on-line službě Prime. A moderátorská trojka by se měla činit, Amazon totiž přiznal, že jeden díl této autoshow vyjde na více než 140 miliónů korun.

Forbes seriál po prvním dílu označil jako „Top Gear na steroidech“. Za pravdu mu dávají statistiky, které štáb krátce před premiérou zveřejnil. Během natáčení totiž navštívili 44 zemí na čtyřech kontinentech. A spektakulární byla i propagační kampaň v ulicích Londýna, Los Angeles a Berlína. Sem totiž tvůrci umístili zdemolované vraky vozů Toyota Prius, jež slavné trio nesnáší. 

Podrobný návod, jak si službu Amazon Prime naladit na 30 dní zdarma, a další informace o seriálu The Grand Tour najdete na Auto.cz >>>