Rosamunde Pikeová ve videoklipu Massive Attack

Rosamunde Pikeová ve videoklipu Massive Attack Zdroj: Technique Publicity

Massive Attack: Nový voodoo klip s Bond Girl. Jeďte na ně v pátek nebo v sobotu do Paříže

Massive Attack na novém klipu roztancovávají Bond Girl z filmu Dnes neumírej (2002) Rosamunde Pikeovou. Devětatřicetiletá londýnská rodačka seanci okomentovala: „Někdo tvrdí, že ta dívka vypadá jako já. Jednou jsem byla v metru ve stanici Joea Strummera. A zažila tam hodně zvláštní setkání.“

Klip k písni Voodoo in My Blood je už jejich druhým k na konci minulého měsíce vyšlému EP Ritual Spirit, které je jejich první studiovou nahrávkou po šesti letech od alba Heligoland. Na Voodoo si zazpívali i Young Fathers, písničku Take It There si se 3D po letech vystřelil taky Tricky, a ten mimochodem už v úterý vystupuje se svým sólovým projektem v Lucerna Music Baru.

Song Dead Editors pro změnu dali Roots Manuva. Massive Attack jsou zpátky a ohlasy na jejich právě končící britské i evropské turné, které odehráli s již zmíněnými Young Fathers, jsou nadšené. Je zas plné skvělé hudby, fantastických vokálů Martiny Topley-Bird, překvapujících vizuálních efektů a, jak jinak, i politických poselství.

Massive zatím Českou republiku v rideru nemají, a tak si dovolíme doporučit páteční a sobotní koncerty v Paříži, protože těmi jejich aktuální turné právě končí. K hraní se vracejí prý až v létě na festivalech.