Video placeholde

10 nejlepších knockoutů velikána Mika Tysona. Takhle posílal k zemi svoje soupeře

Mike Tyson je bezesporu jedním z nejslavnějších sportovců všech dob. Na tom, jak dobrým byl boxerem, už se fanoušci a odborníci příliš neshodnou. Jedno je ale jisté, síla a přesnost jeho knockoutů si dokonce i v dnešní době těžko hledá konkurenci. 

Iron Mike, jak je dnes již čtyřiapadesátiletý Američan přezdíván, pochází z Brooklinu. Když vypráví o svém dětství, popisuje sám sebe jako chlapce, ze kterého byla matka vždy nešťastná a nikdy neměla důvod proč být na něj pyšná. Již ve třinácti letech měl za sebou 38 zatčení. Přichycen byl například při drobných krádežích, nebo bitce s jinými dětmi.

Pravděpodobně právě díky těžkému životnímu startu si Mike z dětství odnesl mnoho "démonů", které ventiloval přílišnou agresivitou, která mu sice pomáhala vyhrávat zápasy, ale také důkladně ničila auru úspěšného sportovce. Boxerská legenda, která se ve 20 letech stala nejmladším šampionem těžké váhy, své excesy ale nezakrývá. "Byl jsem prase. Expert na ubližování lidem," hodnotí sám sebe ve vlastním životopisu. 

Přestože je Tyson znám spíše pro své kontroverzní činy, než sportovní úspěchy, jedno se mu ale upřít v boxu nedá. Bezesporu je králem knockoutů. Za svou dlouholetou kariéru vybojoval celkem 50 výher a z toho 44 vítězství bylo na KO či TKO. Podívejte se na ty nejlepší z nich.