Bezmasá revoluce na Letné: Když se vegan řezníci pustí do podnikání, na sítích se lidem vaří klávesnice
Na pražské Letné vzniklo před rokem něco, co podle mnohých diskutujících na sociálních sítích svět neviděl – rostlinné „řeznictví“ Bezmasna. Za projektem stojí dlouholetá veganka Diana a její partner David, který k plně rostlinné stravě dospěl až během rozjezdu podnikání. Vyslechnou si stále od blízkých narážky na veganství? Jak reagují na komentáře na sítích? A mohou vůbec konkurovat masným výrobkům, které bývají zpravidla levnější? V podcastu Večerka prozradili, jak překonali počáteční chaos, kdy museli po prvním týdnu zavřít kvůli vyprodání zásob, jak se staví k cenotvorbě, i to, jak vznikl nápad na „Bezzabijačku“.
„Mysleli jsme si, jak jsme strašně připravení, a pak jsme po prvním týdnu měli všechno prázdné,“ vzpomíná David na bouřlivé začátky. Diana naopak slavila každého zákazníka: „S každou prodanou klobáskou jsem byla úplně nadšená.“ Chodí do Bezmasny jen vegetariáni a vegani, nebo se tam objeví i tzv. normální lidi? Jejich filozofie je jasná – chtějí oslovit všechny zvědavé. „Naše cílovka vůbec není vymezená jen na vegany, vegetariány. To, kam se snažíme směřovat, je, že je to vlastně pro všechny. Že to je pro lidi, který jsou si vědomi i nějakých negativních dopadů, který si nese přemíra živočišné spotřeby a konzumace. Ale i pro lidi, kteří to jen tak se zvědavostí chtějí ochutnat. Prostě přijďte všichni, protože je to zábavný a je to v něčem určitě užitečný,“ vysvětluje Diana s tím, že s Bezmasnou rozhodně nemají ambice někomu něco „cpát“. Jaký produkt je jejich bestseller? Kdy v roce mají největší žně? A proč nemohou konkurovat levným masným výrobkům z velkovýroby? I o tom je nejnovější Večerka!
Zabijačka bez masa? Jde to!
Nápad na veganskou zabijačku „Bezzabijačku“ s dechovkou a slivovicí ukázal, že humor a tradice se dají spojit s moderními trendy. Na návštěvnosti téhle akce se ukázalo, že to je něco, co nejen mladí lidé chtějí. Co dalšího mají Diana a David v plánu? Jak pracují s „hejty“? A pro co si chodí do večerky? Poslouchejte v nejnovějším díle této instantní polévky pro (d)uši.













